Πήρε τη ματσάρα ο Παναθηναϊκός, «φωτιά» στον όμιλο!
Ο Παναθηναϊκός λύγισε τη Βαζούτας στα πέναλτι στο Σεράφειο, πήρε το θρίλερ με 21-18 και κρατά γερά το δικαίωμά του να παλέψει την πρόκριση.
Από το πρώτο σφύριγμα φάνηκε ότι δεν θα είναι ένα απλό παιχνίδι. Οι δύο ομάδες μπήκαν με ένταση και καθαρό στόχο τη νίκη, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει αρχικά το προβάδισμα και τη Βαζούτας να απαντά σε κάθε «πράσινο» γκολ. Ο Κώστας Γκιουβέτσης υπέγραψε το 5-4 στο φινάλε της πρώτης περιόδου, βάζοντας για πρώτη φορά… υπογραφή στο σκορ.
Στο δεύτερο οκτάλεπτο, το σύνολο του Δημήτρη Μάζη κράτησε για λίγο την ελάχιστη διαφορά, όμως το 6-6 έγινε γρήγορα 6-8, με ένα σερί 2-0 της Βαζούτας που άλλαξε την εικόνα του ματς. Και πάλι, όμως, ο Παναθηναϊκός βρήκε λύση πριν το ημίχρονο, μειώνοντας σε 7-8 με νέο γκολ του Γκιουβέτση και κρατώντας την επαφή με το σκορ.
Η τρίτη περίοδος θύμιζε… καθρέφτη της δεύτερης, απλά με αντιστροφή ρόλων. Οι Ούγγροι διατήρησαν το πάνω χέρι μέχρι τα μισά, αλλά οι «πράσινοι» αντέδρασαν, ισοφάρισαν σε 11-11 και στη συνέχεια πέρασαν μπροστά με 12-11.
Οι Μαγυάροι, ωστόσο, δεν λύγισαν και κατάφεραν να ισοφαρίσουν ξανά, στέλνοντας το παιχνίδι στο 14-14 πριν από το τελευταίο δραματικό οκτάλεπτο.
Στην τέταρτη περίοδο καμία ομάδα δεν μπόρεσε να «σπάσει» οριστικά το ματς. Το 17-17 της κανονικής διάρκειας έστειλε τον αγώνα στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι, εκεί όπου ο Παναθηναϊκός έδειξε πιο καθαρό μυαλό και χαρακτήρα, επικρατώντας με 4-1 στα πέναλτι και διαμορφώνοντας το τελικό 21-18.
Τα οκτάλεπτα: 5-4, 2-4, 7-6, 3-3 / πέν. 4-1.
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Παναθηναϊκός: Ο τερματοφύλακας που εξετάστηκε και «κόπηκε»
- Παναθηναϊκός: Η κρούση της Ντινάμο και η απάντηση του Γιάγκουσιτς
- Παναθηναϊκός: Aλλαγή πλάνου για τον διάδοχο του Μπενίτεθ, τι ισχύει με Ζενεσιό-Μαρσελίνο
- Ενδεκάδα: Έτσι θα παίξει ο Παναθηναϊκός με τον ΠΑΟΚ, ο αντι-Τεττέη
- Σαρπ Αταμάν: «Όταν όλοι γιορτάζουν την πτώση σου, καταλαβαίνεις πόσο τους πόνεσες»