Αρχηγός Βαλεφόλια: «Θα είναι πολλοί οπαδοί του Παναθηναϊκού, αλλά μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε»
Η αντίστροφη μέτρηση για τον μεγάλο τελικό του CEV Challenge Cup έχει ξεκινήσει, με τη Βαλεφόλια να προετοιμάζεται για μια δύσκολη αποστολή στην έδρα του Παναθηναϊκού.
Η ιταλική ομάδα θα αντιμετωπίσει το «Τριφύλλι» στο κλειστό της Γλυφάδας «Μ. Λιούγκας» (18/03, 19:00), στη ρεβάνς του τελικού, έχοντας αποκτήσει ένα μικρό προβάδισμα μετά τη νίκη της με 3-2 σετ στο πρώτο παιχνίδι.
Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, η αρχηγός της Βαλεφόλια, Σόνια Κάντι, στάθηκε στην ατμόσφαιρα που αναμένεται να δημιουργήσουν οι φίλοι του Παναθηναϊκού, τονίζοντας πως η ομάδα της είναι έτοιμη να ανταποκριθεί παρά την πίεση.
Από την πλευρά του, ο προπονητής Αντρέα Πιστόλα αναφέρθηκε στη σημασία του αγώνα και στην ετοιμότητα της ομάδας του, ενόψει μιας αναμέτρησης που θα κρίνει τον τίτλο. Η Βαλεφόλια γνωρίζει πως χρειάζεται απλά μια νίκη για να κατακτήσει το τρόπαιο, ενώ ο Παναθηναϊκός καλείται να πετύχει μια μεγάλη ανατροπή για να γράψει ιστορία.
Aναλυτικά οι δηλώσεις τους:
Αντρέα Πιστόλα – προπονητής ομάδας
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που παίζουμε αυτό το ματς. Είμαστε σίγουροι ότι θα είναι ένα δύσκολο ματς. Είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό το ματς. Θα είναι ένα καλό παιχνίδι.
Το πιο σημαντικό είναι να καταφέρουμε να αντέξουμε την πίεση. Ξέρουμε ότι ο Παναθηναϊκός θα έχει τη στήριξη πολλών οπαδών του. Θα είναι πολλοί οπαδοί εναντίον μας αλλά είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε για κάθε μπάλα και είναι ο μόνος τρόπος που μπορούμε να κατακτήσουμε το τρόπαιο».
Σόνια Κάντι – αρχηγός ομάδας
«Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για την ομάδα μας, που παίζει πρώτη φορά έναν τελικό. Αύριο θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, όπως είναι άλλωστε ένας τελικός. Είναι πολύ σημαντικό που παίζουμε για ένα τρόπαιο.
Για να είμαι ειλικρινής ότι το δεύτερο ματς είναι εκτός έδρας είναι δύσκολο. Στην Ιταλία έχουμε παίξει σε πολύ δύσκολες έδρες. Το πιο σημαντικό είναι να μείνουμε συγκεντρωμένες στο παιχνίδι μας. Θα είναι πολύ οπαδοί του Παναθηναϊκού, αλλά μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε».
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Αποφάσεις για Χολμς: «Ίσως βλέπει τα ματς από την άκρη του πάγκου ή την εξέδρα»
- Υπογραφές... άμεσα: Πώς ο Κοτσόλης «έδεσε» τον Κάτρη στον Παναθηναϊκό
- Παναθηναϊκός, παραμονή Ρενάτο: Ο δανεισμός, η στάση της Παρί και οι απολαβές
- Η ανατροπή του Ταμπόρδα: Γιατί δεν έπαιζε, πώς αποφασίστηκε η παραμονή, το τηλέφωνο του Ρότσα
- Ο Μαξίμοβιτς έριξε γέφυρες επιστροφής στον Παναθηναϊκό - Η στάση Μπενίτεθ, Κορόνα