Η κλήρωση του Παναθηναϊκού στο Europe Trophy Grand Final ανδρών

Πινγκ Πονγκ: Ακόμα μία νίκη για τους Πράσινους!

Ο Παναθηναϊκός ΑΟ καλείται να ετοιμαστεί για πολύ δυνατό φινάλε στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Είναι πια ο μοναδικός εκπρόσωπος των ελληνικών σωματείων επιτραπέζιας αντισφαίρισης στα φετινά Κύπελλα Ευρώπης και η μεγάλη πρόκληση στο Europe Trophy ανδρών τον περιμένει στην αρχή του καλοκαιριού. Η τρίτη την τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση συλλόγων θα κλείσει και το φετινό της πρόγραμμα με το λεγόμενο Europe Trophy Grand Final. Θα γίνει ταυτόχρονα για άνδρες και γυναίκες στο Νόβισαντ της Σερβίας από τις 31/05 μέχρι τις 02/06 και ο Παναθηναϊκός στοχεύει σε υψηλή διάκριση. Η κλήρωση έχει πραγματοποιηθεί και τον φέρνει αρχικά αντιμέτωπο με τη Ροζνάβα από τη Σλοβακία και την Ντε Μπερ Ταβέρζο από την Ολλανδία στο 2ο γκρουπ. Στον Τελικό έχουν δικαίωμα συμμετοχής 12 ομάδες ανδρών και 8 γυναικών.

Τέσσερα γκρουπ των 4ων δημιουργήθηκαν για τους άνδρες στο τελευταίο στάδιο της διοργάνωσης. Επικεφαλής είναι η ισπανική Αρτεάλ στο 1ο, η Ροζνάβα στο 2ο, η ιταλική Σάντα Τέκλα Νούλβι στο 3ο και η Εσκιλστούνα από τη Σουηδία στο 4ο. Η Σλοβακία έχει τρεις ομάδες στους άνδρες, η Γαλλία, η Ολλανδία, η Ισπανία, η Σερβία, η Κροατία, η Σουηδία, η Ιταλία, η Φινλανδία και η Ελλάδα από έναν.

Ο Παναθηναϊκός είχε προκριθεί τον Δεκέμβριο στο Europe Trophy Grand Final παίρνοντας με το απόλυτο των νικών την 1η θέση στη Μάλτα, στο γκρουπ Α της Region 4. Η μεγάλη φετινή συμμετοχή έφερε και την αύξηση των ομάδων στον Τελικό. Τον Μάρτιο του 2023, που ο Ολυμπιακός ΣΦΠ φιλοξένησε και πανηγύρισε το Europe Trophy Grand Final ανδρών στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, είχαν αγωνιστεί 8 ομάδες στο τελικό στάδιο. Να θυμίσουμε επίσης ότι στην εναρκτήρια χρονιά της διοργάνωσης, την περίοδο 2021-2022, ο Παναθηναϊκός είχε κατακτήσει το Κύπελλο στις γυναίκες.

Η παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος (ITTF) εξέδωσε σήμερα 23/04 τους πίνακες αξιολόγησης της εβδομάδας 17. Μεταβολές προέκυψαν για τέσσερις διεθνείς μας, οι οποίοι αγωνίστηκαν πριν από λίγες ημέρες στο WTT Feeder της Τσεχίας και αποκλείστηκαν στα προκριματικά. Ο Γιάννης Σγουρόπουλος ανέβηκε στο νούμερο 223 από το 225 της περασμένης εβδομάδας και ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης στο 268 από το 269. Στο Χάβιροφ πήραν από δύο βαθμούς. Στην κατάταξη των γυναικών η Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα και η Μαλαματένια Παπαδημητρίου είχαν από 1 βαθμό στο τουρνουά της Τσεχίας. Η πρώτη εμφανίζεται 24 θέσεις ψηλότερα και συγκεκριμένα στο νούμερο 386, ενώ η Παπαδημητρίου πήγε στο νούμερο 418 με πτώση πέντε θέσεων.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News