Νικητής στο ντέρμπι ο Παναθηναϊκός!

Νικητής στο ντέρμπι ο Παναθηναϊκός!

Το τμήμα μπάσκετ με αμαξίδιο του Παναθηναϊκού επικράτησε με 65-63 επί του Άτλαντα στο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος στο κλειστό του Μετς παρουσία 200 φιλάθλων του.

Οι «πράσινοι» ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και έδειξαν καλά στοιχεία απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο όπως είναι ο Άτλας. Το «τριφύλλι» πέτυχε τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμους αγώνες και βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Κορυφαίος σκόρερ για τον Παναθηναϊκό ήταν ο Τσίλης με 34 πόντους, ενώ σημαντική ήταν η συνεισφορά των Μαρτσάκη (12π.) και Μπαλτσερόφσκι (8π.).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το παρών στην αναμέτρηση έδωσε ο Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι που ήρθε να δει αγωνιζόμενο τον πατέρα του μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Επιπλέον, παρούσες από το γυναικείο τμήμα μπάσκετ ήταν η τιμ μάνατζερ Λολίτα Λύμουρα και οι αθλήτριες Διονυσία Αλεξανδρή, Κατερίνα Σωτηρία και Πηνελόπη Παυλοπούλου. Παρούσα ήταν και η Αναστασία Σλούκα καθώς και ο προπονητής του πινγκ πονγκ Νίκος Ζέρβας.

Δυνατά μπήκαν οι «πράσινοι» στο παιχνίδι «χτίζοντας» double score στα μισά του δεκαλέπτου (10-5). Με σερί 7-2 όμως οι φιλοξενούμενοι έφεραν το ματς στα ίσα (12-12) δύο λεπτά αργότερα και στη συνέχεια πέρασαν μπροστά (12-14). Με τον ΠΑΟ να βρίσκει λύσεις επιθετικά κυρίως με τον Τσίλη (11π. στο δεκάλεπτο), η περίοδος ολοκληρώθηκε 17-19.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε πρόβλημα στην αμυντική του λειτουργία, κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Άτλας και προηγήθηκε μέχρι και με +10 (23-33) στα μισά της περιόδου. Οι «πράσινοι» όμως με πολυφωνία στην επίθεση κατάφεραν να μαζέψουν τη διαφορά και να μειώσουν σε 34-39 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Με την επιστροφή στο παρκέ ο Παναθηναϊκός ανέβασε στροφές και ψαλίδισε γρήγορα τη διαφορά (40-41). Με τους Μαρτσάκη και Μπαλτσερόφσκι να δίνουν λύσεις στο σκοράρισμα, το «τριφύλλι» πήρε κεφάλι (44-41) στα μισά του δεκαλέπτου. Ο Παναθηναϊκός διατήρησε το προβάδισμα και έκλεισε με 52-49 την τρίτη περίοδο.

Το θρίλερ συνεχίστηκε και στο τέταρτο δεκάλεπτο με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι χέρι στο μεγαλύτερο μέρος. Οι «πράσινοι» αρχικά πήραν προβάδισμα +6 (57-51) στα πρώτα λεπτά, όμως ο Άτλας ισοφάρισε (57-57) στο 35ο λεπτό. Ο ΠΑΟ πέρασε ξανά μπροστά με +4 (61-57) αλλά και πάλι οι φιλοξενούμενοι έσβησαν τη διαφορά (61-61) και προηγήθηκαν (61-63) στο 1.38’ πριν το τέλος. Ο Τσίλης ισοφάρισε σε 63-63 κι εν συνεχεία σκόραρε το καλάθι της νίκης για το τελικό 65-63.

Τα δεκάλεπτα: 17-19, 34-39, 52-49, 65-63.

Παναθηναϊκός (Κοντός):Μαρτσάκης 12, Balcerowski 8, Τσίλης 34, Bauche 6, Κοντογιάννης, Τσαουσίδης, Δίτσης 4, Χριστοδούλου 1, Κατωπόδης, Μιχαλοπούλου, Χρονοπούλου,  Φύτρος και Σπαθής.

Ο Χρήστος Μαρτσάκης δήλωσε: «Νιώθουμε πολύ ωραία για τη νίκη και είμαστε πολύ χαρούμενοι. Είμαστε από τις αρχές Σεπτεμβρίου μέσα στο γήπεδο και φαίνεται η δουλειά που κάνουμε. Ο Άτλας είναι μια πολύ καλή ομάδα, έχει εξαιρετικούς παίκτες και έχει πολύ καλές προσθήκες ξένων. Στο δεύτερο ημίχρονο κοιταχτήκαμε όλοι και είπαμε είμαστε καλύτεροι και έπρεπε να νικήσουμε. Ήταν ένα υπέροχο ματς, γέμισε όλη η κάτω κερκίδα κι αυτό δείχνει ότι έχουμε κάνει πολλά βήματα παραπάνω».

Ο Μαρτσίν Μπαλτσερόφσκι ανέφερε: «Είμαστε χαρούμενοι για τη νίκη, παίξαμε καλά υπό πίεση και αυτό μας οδήγησε στην επιτυχία. Αντιδράσαμε πολύ καλά όταν χρειάστηκε και βγαίνει η δουλειά που κάνουμε από τον Σεπτέμβριο στο γήπεδο. Είμαι υπερήφανος που είναι εδώ η οικογένεια μου και χαρούμενος που παίζουμε για τον Παναθηναϊκό με τον γιο μου. Ο Σύλλογος είναι τεράστιος και είμαστε πολύ χαρούμενοι που παίζουμε για αυτό τον κόσμο».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News