Νίκησε ο Παναθηναϊκός, 1-3 εκτός έδρας

Νίκησε ο Παναθηναϊκός, 1-3 εκτός έδρας

Ο Παναθηναϊκός πήρε ακόμη μια σπουδαία νίκη, καθώς επικράτησε με 3-1 σετ στο Μαρκόπουλο.

Τα «φίνα κορίτσια» πήραν τη νίκη με 3-1 σετ κόντρα στο Μαρκόπουλο στην 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Volley League με τη στήριξη 70 «αιώνια πιστών» που βρέθηκαν στο κλειστό Μαρκοπούλου.

Ο Παναθηναϊκός συνεχίσει να προπορεύεται στο βαθμολογικό πίνακα με 33 βαθμούς παίρνοντας το τρίποντο απέναντι στην πολύ ανταγωνιστική ομάδα του Μαρκόπουλου. Η επόμενη «μάχη» για το «τριφύλλι» είναι ευρωπαϊκή κόντρα στη Γαλλική Ναντ, στη ρεβάνς για το Challenge Cup.

Iσορροπημένο ήταν το πρώτο σετ, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται κοντά στο σκορ και το προβάδισμα να εναλλάσσεται μέχρι τα μέσα του σετ. Ο Παναθηναϊκός πήρε διαφορά δύο πόντων (15-17) και από εκεί και πέρα μεγάλωσε την απόσταση στα 7 set ball (17-24). Οι «πράσινες» κατέκτησαν το πρώτο σετ με 17-25.

Πολύ ανταγωνιστικό ήταν το δεύτερο σετ με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι χέρι στο μεγαλύτερο μέρος. Με το σκορ στο 20-20, το Μαρκόπουλο εκμεταλλεύτηκε λάθη του ΠΑΟ και πέρασε μπροστά 23-21 κι εν συνεχεία ισοφάρισε σε 1-1 σετ (25-21).

Αντίστοιχη ήταν η εικόνα και στο τρίτο σετ με τον Παναθηναϊκό να έχει το προβάδισμα και τις γηπεδούχες να το «σβήνουν». Στο 15-15, οι «πράσινες» ανέβασαν στροφές και με σερί 5-1 έκαναν το 20-16. Παρά την προσπάθεια του Μαρκόπουλου να μειώσει (22-24), ο Παναθηναϊκός άντεξε και διαμόρφωσε το 1-2 σετ (22-25).

Το τέταρτο σετ εξελίχθηκε με τον ΠΑΟ να βρίσκεται σε θέση οδηγού αλλά να μη μπορεί να ξεφύγει στο σκορ μέχρι το 16-16, όταν με σερί 4-0 πήρε διαφορά ασφαλείας (16-20). Οι αθλήτριες του Καλμαζίδη δεν επέτρεψαν στο Μαρκόπουλο να μπει στο ματς και «καθάρισαν» με 17-25 το σετ για τη νίκη με 1-3.

Ο Γιάννης Καλμαζίδης δήλωσε: «Σήμερα ήθελα να παίξουμε ομαδικά και σε γενικές γραμμές νομίζω τα καταφέραμε. Παίξαμε συγκεντρωμένα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και είμαι ικανοποιημένος. Σε κάποια σημεία χάσαμε λίγο την προσήλωση μας στον αγώνα και το Μαρκόπουλο που πάντα παίζει ελεύθερα με εμάς κάποιες φορές μας ζορίζει. Όπως και να χει περάσαμε καθαρά από μια δύσκολη έδρα και στο μυαλό μας έχουμε πλέον το ματς με τη Ναντ που πάμε να διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News