Με το δεξί στο Eurocup ο Παναθηναϊκός!

Φιλική νίκη κόντρα στις Εσπερίδες για τον Παναθηναϊκό

Με όπλο του την άμυνα ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε εκτός έδρας με 51-38 την Λούμπλιν ξεκινώντας νικηφόρα τις υποχρεώσεις στο Eurocup.

Οι δύο ομάδες μπήκαν νευρικές στο παρκέ και άστοχες, κάνοντας λάθη, αλλά δίνοντας μάχες στο γήπεδο από την αρχή, με τη Λουμπλίν να καταφέρνει στο 5′ να προηγηθεί με 7-4, αλλά τον Παναθηναϊκό να ανεβάζει την πίεση στην άμυνα και με πρωταγωνίστρια στην επίθεση τη Ρίντ, που είχε 8 πόντους, να καταφέρνει να γυρίσει το ματς και να περάσει μπροστά με 7-11, «τρέχοντας» σερί 7-0 και το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου να βρίσκει το «τριφύλλι» μπροστά με 9-11, σε ένα ματς με χαμηλό σκορ.

Η δεύτερη περίοδος άνηκε ολοκληρωτικά στον Παναθηναϊκό, με την ομάδα της Καπογιάννη να παίζει εξαιρετική άμυνα, να επιτρέπει στις γηπεδούχες να πετύχουν μόλις 6 πόντους και συνολικά 15 στο πρώτο μέρος, έχοντας την Παυλοπούλου να μπαίνει στην επιθετική εξίσωση του «τριφυλλιού». Η Λουμπλίν ισοφάρισε σε 11-11 στο 12′, αλλά έμεινε εκεί, με τις «πράσινες» να «τρέχουν» ένα επιμέρους 3-13 και να διαμορφώνουν το 15-26 στο 8′ και την Παυλοπούλου με buzzer beater να στέλνει τον Παναθηναϊκό στο +13 (15-28) στο φινάλε του ημιχρόνου, με το «τριφύλλι» να έχει 6 κλεψίματα!

Το «τριφύλλι» συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στην τρίτη περίοδο, με την ομάδα της Καπογιάννη να έχει τη Ριντ σε τρομερή μέρα, να κλείνει τη Μακ, που ήταν σημείο αναφοράς της Λουμπλίν στη ρακέτα και παρά το 20-28 των γηπεδούχων στο 22′, να φτάνει στο +18 (20-38), σερί 10-0. Η πολωνική ομάδα μείωσε σε 30-38 στο 28′, όμως το «τριφύλλι» απάντησε με νέο σερί στο φινάλε του δεκαλέπτου και μπήκε στην τελική ευθεία της αναμέτρησης έχοντας υπέρ του ένα +13 (30-43).

Τα δεκάλεπτα: 9-11, 15-28, 30-43, 38-51

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News