Γκρόθες: «Νιώθω πολύ χαρούμενη που παίζω για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού»

Γκρόθες: «Νιώθω πολύ χαρούμενη που παίζω για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού»

Η Μάρετ Γκρόθες παραχώρησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο SDNA για τη φετινή πορεία του Παναθηναϊκού κι όχι μόνο…

Αναλυτικά:

-Ποια είναι η δύναμη του Παναθηναϊκού φέτος;

«Αρχικά τίποτα δεν έχει τελειώσει. Κατακτήσαμε μόνο τον ένα στόχο μας και έχουμε δρόμο ακόμα. Θέλουμε να κατακτήσουμε και το πρωτάθλημα. Έχουμε πολλές καλές αθλήτριες και θέλουμε να δουλεύουμε και να βελτιωνόμαστε, αυτό νομίζω ότι είναι το μυστικό. Καμία δεν αισθάνεται ότι είναι μόνιμα βασική αλλά βάζουμε πάνω από όλα την ομάδα.»

-Υπάρχει πίεση στην ομάδα;

«Τη νιώθω την πίεση και θα έλεγα ότι τη χρειάζομαι. Θέλω να υπάρχει πίεση γιατί σε αναγκάζει να παίζεις καλύτερα και να δουλεύεις πιο σκληρά. Σε κάθε ομάδα που έπαιξα ένιωσα πίεση και αυτό συμβαίνει γιατί σαν ομάδα βάζουμε πάντα στόχο και θέλουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα.»

-Ο κόσμος δείχνει να σε έχει αγαπήσει πολύ. Έχεις γίνει μια από τις αγαπημένες της εξέδρας.

«Αυτό είναι πολύ ωραίο! Θέλω να παίζω για τον κόσμο μας. Την πρώτη φορά που παίξαμε με τον Ολυμπιακό στην έδρα μας ήταν τρομερή η ατμόσφαιρα και σκέφτηκα πως αν είναι για παίζω για αυτούς τους ανθρώπους θα είμαι πολύ χαρούμενη.»

-Η ευρωπαϊκή πορεία τι γεύση άφησε; Βλέποντας το πως εξελίχθηκε το Challenge Cup πιστεύεις ότι φτάσατε το ταβάνι σας;

«Σίγουρα δε φτάσαμε το ταβάνι μας. Υπήρχε μεγάλη απογοήτευση μετά τον αποκλεισμό από την Τενερίφη. Εγώ, η Κρος και η Στεπανένκο είχαμε περάσει covid λίγες μέρες πριν και παίξαμε πολύ άσχημα. Όλες μας παίξαμε άσχημα, ήταν κακό timing. Φυσικά η Τενερίφη είναι μια καλή ομάδα αλλά πιστεύω ότι αν παίζαμε σε διαφορετική φάση θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο. Κάναμε πολλά λάθη, έχει να κάνει με τους εαυτούς μας.»

-Πάντως κατακτήσατε ήδη έναν τίτλο και μάλιστα κερδίζοντας μεγάλους αντιπάλους.

«Ήταν μια σύντομη διαδρομή τεσσάρων αγώνων αλλά πολύ έντονη. Ξεκινήσαμε από τη φάση των 16 και στο πρώτο μας παιχνίδι παίξαμε η πρώτη ομάδα με τη δεύτερη στη βαθμολογία. Ήταν πολύ ωραίο ότι κερδίσαμε τον Ολυμπιακό και μετά την ΑΕΚ, που είναι επίσης μια πολύ καλή ομάδα. Έτσι, όταν φτάσαμε στην τετράδα ήμασταν το φαβορί και το ξέραμε. Ξεκινήσαμε άσχημα στον τελικό αλλά στη συνέχεια είπαμε ότι πρέπει να κερδίσουμε και αυτό έγινε.»

-Η νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό στο Κύπελλο ήταν ένα στοιχείο που έλεγε ότι αυτό το κύπελλο αξίζουμε να το κερδίσουμε;

«Πάντα το πιστεύω αυτό! (Γέλια) Πρέπει όμως να το δείξουμε στο γήπεδο. Μπορεί να λέμε και να πιστεύουμε ότι είμαστε καλύτερες αλλά αυτό πρέπει να το αποδεικνύεις.»

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News