Αποκάλυψη Μαλακατέ: Αυτές είναι οι δύο προτάσεις για το γηπεδικό

Μαλακατές: «Είδα ότι το ρίσκο δεν είναι μεγάλο και αποφάσισα να μπω»

Τις δύο προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι για το γηπεδικό του Παναθηναϊκού ανέλυσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Παναγιώτης Μαλακατές.

Αναλυτικά, όσα είπε:

Για τις πρώτες κινήσεις στον ερασιτέχνη Παναθηναϊκό: «Οι πρώτες κινήσεις ήταν να δημιουργήσουμε τις ομάδες, γιατί η διοίκηση βγήκε καθυστερημένα. Έχει πέσει τη βάρος στη δημιουργία των ομάδων και στο να πλησιάσουμε ανθρώπους που θα μπορούν να μας βοηθήσουν σε αυτό που γίνεται».

Για την επιτυχία της ομάδας βόλεϊ ανδρών: «Προσπαθούμε να υπάρχει ανάλογη συνέχεια. Είναι πολύ σημαντικό ότι είχαμε τη στήριξη του κόσμου. Είναι πρωτοφανές το ότι γράφονται καθημερινά καινούρια μέλη. Μας δίνει τη δύναμη και το κουράγιο να πετύχουμε τους πρωταγωνιστικούς στόχους. Δεν είναι πολλά τα 3500 μέλη. Θα μπορούσαν να είναι περισσότερα. Είναι σημαντικό ότι γράφτηκαν από μόνα τους, χωρίς να είναι υποχρεωτικά από τα εισιτήρια διαρκείας, για να βοηθήσουν την ομάδα. Πριν τις εκλογές ήταν λίγα τα μέλη. Στην πορεία έγινε μια έκρηξη. Είναι μικρός ο αριθμός συγκριτικά με το πόσοι Παναθηναϊκοί υπάρχουν. Κάνω έκκληση να γραφτούν όσοι έχουν την άνεση να το κάνουν. Είναι πολύ σημαντικό».

Για τη βοήθεια που υπάρχει: «Υπάρχει ανταπόκριση από αρκετούς ανθρώπους. Χτυπάμε κάθε πόρτα Παναθηναϊκού που μπορεί να μας βοηθήσει, λίγοι δεν έχουν ανταποκριθεί. Είμαι ικανοποιημένος από τα πρώτα αποτελέσματα. Προσπαθώ να ενώνω, δεν μου αρέσει ο διχασμός. Υπάρχει μόνο Παναθηναϊκός, δεν υπάρχουν καλοί και κακοί. Όλους θα προσπαθήσω να τους πλησιάσω. Δεν θεωρώ κάποιους συμμάχους και κάποιους εχθρούς. Είμαστε όλοι Παναθηναϊκού. Πρέπει να υπάρχει κοινή γραμμή από το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και τον Ερασιτέχνη. Δεν μας χωρίζει τίποτα».

Για την επιστροφή στη Λεωφόρο και τη συνάντηση με τον Γιάννη Αλαφούζο: «Ήταν σημαντική η επιστροφή της Κ19 στη Λεωφόρο. Θα επιστρέψει και η πρώτη ομάδα, εμείς τους θέλουμε και ελπίζουμε να έρθουν. Όλοι το θέλουμε αυτό. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτή την εξέλιξη».

Για τον Βοτανικό: «Δεν ξέρω πότε θα βγάλει ο Δήμος το πλάνο και τι θα περιλαμβάνει. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα γήπεδο, που έχει τεράστια συναισθηματική αξία, ακόμα περισσότερο για τους παλιότερους. Είναι όμως μικρό και παλιό. Στη χειρότερη περίπτωση, αν μείνει η Λεωφόρος ως έχει και έρθει η πρώτη ομάδα να παίξει, θεωρώ ότι θα είναι καλύτερο από το ΟΑΚΑ. Είναι κάτι που θα μας φέρει σε καλύτερη μοίρα από χθες. Από τις εναλλακτικές που υπάρχουν, πρέπει να δούμε ποιες είναι υλοποιήσιμες. Η ιδέα του Βοτανικού είναι ευχής έργον. Το θέμα είναι τι θα μας δώσει ο δήμος και αν θα μας καλύψει –και τον ερασιτέχνη και το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Έχουμε θέσει κάποιες προϋποθέσεις. Αν αυτά γίνουν και μείνουν όλοι ευχαριστημένοι, τότε θα προχωρήσουμε. Αυτή τη στιγμή την μπάλα την έχει ο δήμαρχος. Αν δεν γίνει, το plan b του Γιάννη Αλαφούζου το ασπάζομαι.

Όλες οι λύσεις έχουν πλην και συν. Ο Βοτανικός μας δίνει καλές εγκαταστάσεις, αλλά σε μία περιοχή που δεν μας αρέσει. Αντίστοιχα, το πλάνο του κ. Αλαφούζου είναι ότι μας δένει συναισθηματικά με το γήπεδο, αλλά είναι μικρό. Δεν ξέρουμε αν είναι υλοποιήσιμες οι βελτιώσεις που έχει προτείνει ο κύριος Αλαφούζος. Επίσης, μας έχει δώσει η περιφέρεια 7 εκατ. με τα οποία μπορούμε να κάνουμε λίγα πράγματα. Θα τα αξιοποιήσουμε, αλλά θα απαιτήσουμε αυτά τα 20εκατ. που πήρε και η ΑΕΚ. Αφού τα έδωσε στην ΑΕΚ τα δικαιούμαστε και εμείς. Θα είμαστε με ένα γήπεδο πιο σύγχρονο, αλλά υλοποιήσιμο αν δεν έχουμε καλύτερη λύση στον Βοτανικό. Όλα είναι στη σφαίρα του τι μπορούμε να κάνουμε στο τέλος. Κι εγώ θα ήθελα τη Λεωφόρο να είναι 40.000 θέσεων. Γίνεται;».

Για το αν έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για Λεωφόρο: «Για να γίνει οτιδήποτε πρέπει να είναι σύμφωνος ο Ερασιτέχνης. Δεν ξέρω αν έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες. Το πλάνο του να επιστρέψει στη Λεωφόρο αν δεν μας καλύψει ο Βοτανικός, μας βρίσκει σύμφωνους.Δεν υπάρχει plan A και plan B. Υπάρχουν δύο σχέδια και θα εξετάσουμε ποιο είναι υλοποιήσιμο και ποιο θα καλύψει καλύτερα τον Παναθηναϊκό. Μπορεί να μη γίνεται τίποτα και να πρέπει να μείνουμε εκεί. Δεν θα πάμε στον Βοτανικό ξεπουλώντας την Λεωφόρο, ούτε θα πάμε κάπου χωρίς να συμφωνήσει ΠΑΕ και ΚΑΕ ότι είναι καλή λύση για όλους. Θεωρώ ότι είναι πιο κοντά να γίνει αυτό τις Λεωφόρου. Μπορεί να είναι και τα δύο υλοποιήσιμα, μπορεί και κανένα και να αρκεστούμε σε βελτιώσεις.

Για μένα και τα δύο έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Είναι δύο πρότζεκτ που μας βρίσκουν σύμφωνους για να επιλέξουμε αυτό που θα είναι καλύτερο. Καταρχάς θα περιμένουμε την πρόταση του δημάρχου, προς το τέλος του καλοκαιριού. Από την άλλη, ο κ. Αλαφούζος θα δει ποιο είναι το πλάνο που μπορεί να υλοποιηθεί. Θα μιλήσουμε με τους αρμόδιους, για να δούμε αν μπορεί να γίνει αυτό που έχουμε στο μυαλό μας. Το έχω πολύ σοβαρά στο μυαλό μου, παρότι το γήπεδο είναι μικρό. Αν το γήπεδο ήταν μεγαλύτερο, δεν θα συζητούσαμε για Βοτανικό. Αυτή τη στιγμή μιλάμε χωρίς τα δεδομένα»

Για το PAO TV: «Κάνουμε προσπάθειες όλες οι ομάδες να απεμπλακούν από την κεντρική διαχείριση και όλα τα παιχνίδια να μεταδίδονται στο PAO TV. Είμαστε πολύ κοντά σε αυτό».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News