Ο Παναθηναϊκός έχανε από τις... Τσεντεβίτες!

Ο Παναθηναϊκός έχανε από τις... Τσεντεβίτες!

Κάθε μέρα, που περνάει, όλο και κάτι έχει να σου δώσει. Ολο και κάτι περισσότερο θα μάθεις. Πρόκειται για νόμο της ζωής και δεν αλλάζει. Αυτό, που μάθαμε ή θυμηθήκαμε αν θέλετε τις τελευταίες 20 μέρες είναι ότι στο TOP-16 όλα μπορούν να συμβούν και όλα μπορούν να αλλάξουν.

Ο Ολυμπιακός μέχρι και το ματς με την Μπάμπεργκ συγκέντρωνε τον θαυμασμό όλων. “Ομάδα-πρότυπο” τον χαρακτήριζαν και δεν ήταν μακριά από την πραγματικότητα. Από το παιχνίδι με τους Γερμανούς και μέχρι σήμερα ο Ολυμπιακός δεν έχασε την ποιότητά του βεβαίως βεβαίως, αλλά κινδυνεύει να μείνει μακριά από τον στόχο της πρόκρισης στους “8” της Ευρωλίγκας.

[ads2]

Και μάλιστα όχι χάνοντας από την Μπαρτσελόνα ή την Ρεάλ, αλλά από την Μπάμπεργκ και την Ζαλγκίρις. Με αποτέλεσμα σήμερα να έχει έναν “τελικό” με την Χίμκι. Πάλι καλά για τους Πειραιώτες, που χθες η Μπάμπεργκ νίκησε την Μπαρτσελόνα.

Για τον Παναθηναϊκό δεν είναι ακριβώς έτσι το σκηνικό, αλλά βλέποντάς τον με Ερυθρό Αστέρα και Μάλαγα δεν ήταν λίγοι εκείνοι, που είπαν, ότι “έτσι δεν πάει πουθένα. Με αυτές τις εμφανίσεις, δεν μπορεί να προχωρήσει”. Δεν ρίχνουμε άδικο σε αυτούς, που είχαν την συγκεκριμένη άποψη. Αλλά είδαμε και βλέπουμε ότι όλα αλλάζουν. Οι “πράσινοι” δεν ήταν καλοί και με την Νταρουσάφακα, αλλά τον στόχο τους τον πέτυχαν και αναθάρρησαν.

Χθες έπρεπε να δώσουν συνέχεια κόντρα στην Τσεντεβίτα και το κατάφεραν με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο, αφού το ματς είχε κριθεί πολύ πριν σχηματιστεί στο ταμπλό το 78-60. “Δεν έγινε κάτι. Με μία Τσεντεβίτα έπαιξε. Σιγά το κατόρθωμα” έσπευσε να μου πει ένας φίλος στο διαδίκτυο.

Η άποψή του είναι πέρα για πέρα τραβηγμένη, το θέμα, όμως, είναι ότι ο Παναθηναϊκός στο πρόσφατο παρελθόν έχει χάσει από ουκ ολίγες….Τσεντεβίτες. Για να μην σας πηγαίνουμε μακριά, πριν από περίπου τρεις μήνες ηττήθηκε από την Ζιέλονα Γκόρα. Τι είπατε; Δεν θυμάστε αυτή την ομάδα; Δεν ξέρετε από ποια χώρα είναι; Η ουσία είναι ότι έχασε και μάλιστα η Ζιέλονα είναι χειρότερη από την Τσεντεβίτα.

Οι “πράσινοι” χάρηκαν για τη νίκη τους και την εμφάνισή τους κόντρα στους Κροάτες, αλλά χάρηκαν και για τα αποτελέσματα, που ακολούθησαν. Και η νίκη της Νταρουσάφακα και αυτή της Λοκομοτίβ τους ευνοούν, τόσο όσον αφορά στο κομμάτι της πρόκρισης (κυρίως), όσο και σχετικά με την κατάκτηση του πλεονεκτήματος της έδρας. Και στην εξίσωση βάλτε και το ότι σε 2 αγωνιστικές, θα έχουμε έναν πιο ενισχυμένο Παναθηναϊκό. Ο Μαρκίζ Χέινς είναι ήδη εδώ και έχει πιάσει δουλειά, δεν θα αργήσει να αποκτηθεί και ένας ακόμη παίκτης για να ενισχύσει την φροντ-λάιν.

Είδατε, λοιπόν, πώς αλλάζουν τα πράγματα; Σκεφτείτε μάλιστα και να νικήσουν οι Κυπελλούχοι Ελλάδας και την Εφές. Οχι, ότι είναι απίθανο, αλλά δεν είναι και εύκολο. Αν τα καταφέρουν, τότε η ιστορία τους στην διοργάνωση θα έχει αλλάξει και μάλιστα πολύ. Δεν συμφωνείτε;

sdna.gr

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News