Χάλασε το παιχνίδι ο Χριστοδούλου...

Χάλασε το παιχνίδι ο Χριστοδούλου...

Μια λανθασμένη υπόδειξη του Χρήστου Χριστοδούλου (τεχνική ποινή στο Νικ Καλάθη που ήταν ταυτόχρονα και τρίτο φάουλ) χάλασε την εικόνα του Πατρινού ρέφερι στο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για την 12η αγωνιστική σύμφωνα με ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ. 

Ο έμπειρος διαιτητής έδωσε μια τεχνική ποινή στον παίκτη του «τριφυλλιού», ο οποίος απλώς διαμαρτυρήθηκε για το σφύριγμα του Χριστοδούλου, το οποίο έπρεπε να υποδείξει άλλος συνάδελφος του.

[ads2]

Η ένδειξη αδυναμίας και όχι υπεροχής αποτελεί για τον κάθε διαιτητή η συγκεκριμένη απόφαση, αλλά ο Χρήστος Χριστοδούλου, δεν φαίνεται να το συμμερίζεται αυτό εδώ και αρκετά χρόνια…

Από τις υπόλοιπες αναμετρήσεις ζήτημα υπήρξε μόνο στο πρώτο ημίχρονο στο Αλεξάνδρειο, όπου εκεί δεν φταίνε οι διαιτητές, αλλά η ΚΕΔ που υποτίμησε το παιχνίδι και δεν έβαλε έναν έμπειρο ρέφερι.

ΚΗΦΙΣΙΑ-ΚΟΛΟΣΣΟΣ Ρ.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Νίκος Σώμος, Γιώργος Πουρσανίδης, Βασίλης Μπίκας.
Δεν υπήρξαν προβλήματα στο «Ζηρίνειο» στην διαιτησία των Σώμου, Πουρσανίδη και Μπίκα. Η τριπλέτα είχε καλή συνεργασία και ανταποκρίθηκε με επιτυχία στο έργο της. Ένα-δυο λάθη που έγιναν πέρασαν απαρατήρητα. 
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: Σώμος 8, Πουρσανίδης 8, Μπίκας 8.

ΚΑΒΑΛΑ-ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ 
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Χρυσόστομος Σχινάς, Δημήτρης Τζαφλέρης, Στέφανος Μαγκλογιάννης
Λίγα λάθη είχαμε στην Καλαμίτσα από τους «γκρι». Ο Σχινάς πήρε περισσότερα σφυρίγματα, ο Τζαφλέρης έκανε κάποια λάθη, ενώ ο Μαγκλογιάννης είχε θετική παρουσία. Σ’ ένα δύσκολο παιχνίδι πάντως, ο Σχινάς ήταν εκείνος που ανέλαβε δράση ελέγχοντας το παιχνίδι.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: Σχινάς 8, Τζαφλέρης 7, Μαγκλογιάννης 8.

ΤΡΙΚΑΛΑ-ΛΑΥΡΙΟ
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Παναγιώτης Αναστόπουλος, Πέτρος Παπαπέτρου, Ιωάννης Τσούνας.
Πολύ καλή διαιτησία σ’ ένα αμφίρροπο παιχνίδι είχαμε στα Τρίκαλα. Ο Αναστόπουλος κυριάρχησε όμως και ο Παπαπέτρου είχε καλή παρουσία. Ο Τσούνας σφύριξε λιγότερο, γεγονός απόλυτα φυσιολογικό. Οι δυο διεθνείς (Αναστόπουλος-Παπαπέτρου) έλεγξαν πλήρως το παιχνίδι και δεν άφησαν χώρο για διαμαρτυρία σε κανέναν και πολύ περισσότερο στους ηττημένους.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: Αναστόπουλος 8, Παπαπέτρου 8, Τσούνας 8.

ΑΡΗΣ-ΡΕΘΥΜΝΟ
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αλέξανδρος Ψαριανός, Αθανάσιος Δεσλής, Αντώνης Αναστόπουλος.
Πολλά λάθη στο πρώτο ημίχρονο από τους «γκρι» και εντελώς διαφορετικά κριτήρια για τις υποδείξεις στις δυο πλευρές του παρκέ. Εύλογα υπάρχουν παράπονα για τους Ψαριανό, Δεσλή και Αναστόπουλο από τους Κρητικούς για το πρώτο 20λεπτο. Εάν υπάρχει άλλο κριτήριο στις υποδείξεις στο ένα κομμάτι του παρκέ και άλλο κριτήριο για τις ίδιες επαφές στον αντίπαλο υπάρχει πρόβλημα. Βέβαια, την ευθύνη για την κακή διαιτησία έχει η ΚΕΔ η οποία υποτίμησε το παιχνίδι και δεν έβαλε κανέναν έμπειρο διαιτητή. Διότι, στην αναμέτρηση του δευτέρου γύρου δεν υπάρχει περίπτωση η ΚΕΔ να επιλέξει ανάλογη τριπλέτα. Θα τοποθετήσει σίγουρα έναν έμπειρο η διεθνή ρέφερι για να ελέγξει το ματς. 
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: Ψαριανός 6, Δεσλής 6, Αναστόπουλος 6.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ Π.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γιώργος Ανδρικόπουλος, Κωνσταντίνος Πουρσανίδης, Διαμαντής Λόρτος.
Καλή προπόνηση ήταν για τους Ανδρικόπουλο, Πουρσανίδη και Λόρτο η αναμέτρηση στο ΣΕΦ. Η διαφορά δυναμικότητας των ομάδων ήταν χαώδης και οι «γκρι» δεν είχαν κανένα πρόβλημα. 
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: Ανδρικόπουλος 8, Πουρσανίδης 8, Λόρτος 8. 

ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛ.ΠΑΟΚ
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ιωάννης Φούφης, Αναστάσιος Μάνος, Στυλιανός Συμεωνίδης.
Λίγα λάθη είχαμε και στην Αμαλιάδα. Για την εμπειρία του Φούφη υπήρξαν φάσεις που θα μπορούσε να τις διαχειριστεί διαφορετικά. Μάνος και Συμεωνίδης δεν πήραν πολλά σφυρίγματα και απέφυγαν τα λάθη. Η αναμέτρηση ήταν δύσκολη υπήρξαν επαφές, αλλά τα κριτήρια ήταν διαφορετικά στις δυο πλευρές του παρκέ. Πάντως, οι γηπεδούχοι δεν εξέφρασαν κανένα παράπονο για την διαιτησία…
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: Φούφης 7, Μάνος 7, Συμεωνίδης 7.

ΑΕΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Χρήστος Χριστοδούλου, Χαράλαμπος Καρακατσούνης, Κωνσταντίνος Μητσόπουλος.
Ντέρμπι που κρίθηκε στο τελευταίο λεπτό. Ατμόσφαιρα εξαιρετική και διαιτησία με πάνω και κάτω. Ειδικότερα, ο πρώτος ρέφερι Χριστοδούλου ήταν εκείνος που χάλασε αδικαιολόγητα το παιχνίδι. Υπέδειξε το φάουλ στον Καλάθη και ταυτόχρονα κάνοντας λανθασμένα επίδειξη δύναμης του έδωσε και τεχνική ποινή, γιατί ο διεθνής πλέι μέικερ του είπε ότι δεν ήταν στον τομέα του το φάουλ που «σφύριξε». Δεν χρειάζονταν η τεχνική ποινή και όπως έχουμε πει κατ’ επανάληψη, η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί ένδειξη αδυναμίας για έναν διαιτητή. Γενικότερα είχε καλή συνεργασία με τους δυο συναδέλφους του. Ο Καρακατσούνης με εξαίρεση το αυστηρό δεύτερο φάουλ στον Ραντούλιτσα δεν είχε πρόβλημα, στάθηκε καλά στο παιχνίδι. Ενώ, πολύ καλή παρουσία για άλλο ένα ντέρμπι είχε ο Κωνσταντίνος Μητσόπουλος. Ο Γιαννιώτης ρέφερι με την μεγάλη εμπειρία συνεργάστηκε υποδειγματικά με τους δυο συναδέλφους του και ανταποκρίθηκε με επιτυχία σ’ ένα δύσκολο ματς. Όσο για την τελευταία φάση και το κόλλημα του χρονομέτρου στα 9 δέκατα, ήταν καθαρά ευθύνη του τραπεζιού της γραμματείας. Οι διαιτητές είχαν άποψη για το αν ήταν εμπρόθεσμο το σουτ του Κούπερ η όχι, αλλά η αλήθεια είναι ότι εάν έμπαινε το σουτ και ο χρόνος σταματούσε μετά το κόλλημα στα 2 δέκατα, θα ήταν πολύ δύσκολο να πειστεί ο κόσμος ότι δεν ήταν εντός χρόνου το σουτ. Αυτά.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: Χριστοδούλου 6, Καρακατσούνης 8, Μητσόπουλος 8.

www.basketnet.gr

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News