Καλάθης, Καλάθης, Καλάθης, αλλά ο Φελντέιν είναι ο κορυφαίος…

Καλάθης, Καλάθης, Καλάθης, αλλά ο Φελντέιν είναι ο κορυφαίος...

Σε αντίθεση με το ματς του Λαυρίου, σε αντίθεση με τον αγώνα της Δευτέρας, που μας πέρασε κόντρα στον ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός δεν είχε προβλήματα πριν από λίγη ώρα απέναντι στον Κόροιβο.

Οταν ζόρισαν λίγο τα πράγματα, φόρεσε το σοβαρό του προσωπείο και καθάρισε την παρτίδα. Ετσι, έκανε το «10 στα 10» στην Α1 και όσον αφορά στα αποτελέσματα βαδίζει περίπου, όπως είχε σχεδιάσει.

[ads2]

Σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό, οι «πράσινοι» είναι μέσα και στους τρεις στόχους και μάλιστα με ευνοϊκές προϋποθέσεις. Είπαμε, στην Α1 είναι πρώτοι και αήττητοι, στο Κύπελλο είναι το φαβορί για να το κατακτήσουν, στην Ευρωλίγκα ο όμιλος είναι βατός.

Για να μπορέσουν, όμως, να φθάσουν όσο πιο μακριά γίνεται, πρέπει να βελτιώσουν το αγωνιστικό τους πρόσωπο. Μέχρι τώρα δεν πείθουν ακριβώς, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για νέα ομάδα με νέο προπονητή και στο φινάλε ποια ομάδα πείθει την δεδομένη χρονική περίοδο ανά την Ευρώπη; Μόνο η Βαλένθια, η οποία μάλιστα είναι μαζί με τον Φάρο Κερατσινίου οι μοναδικές ομάδες, που δεν έχουν γνωρίσει την πικρή γεύση της ήττας.

Ο Παναθηναϊκός πρέπει, λοιπόν, να βελτιωθεί και αυτό θα επιχειρηθεί και μέσω μίας μεταγραφικής κίνησης. Ως γνωστόν είναι στην διαδικασία ανεύρεσης πλέι-μέικερ και δεν θα αργήσει η ώρα, που θα υπάρξει η επίσημη ανακοίνωση. Πάντως, η σημαντική μεταγραφή έχει γίνει ήδη και πιο συγκεκριμένα έγινε το καλοκαίρι. Ο λόγος γίνεται για τον Τζέιμς Φελντέιν, ο οποίος μέχρι στιγμής είναι ξεκάθαρα ο πιο πολύτιμος παίκτης του «τριφυλλιού». Και κυρίως αυτός με την μεγαλύτερη σταθερότητα. Μιλάμε μάλιστα για έναν παίκτη, που δεν στοιχίζει πολλά χρήματα, για έναν παίκτη, που αποκτήθηκε τελευταίος χρονικά (αλλά δεν είναι έσχατος), μιλάμε για έναν παίκτη, που πριν πάει στον Παναθηναϊκό έπαιζε σε μικρομεσαίες ομάδες της Ευρώπης, ακόμη και στην Α2 της Ισπανίας.

Ναι, το ξέρουμε, είναι γνωστό σε όλους ότι στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό, ο Δομινικανός γκαρντ, όμως, δείχνει πολύ καλά στοιχεία και στις δύο άκρες του γηπέδου και δύσκολα θα παρεκκλίνει πολύ ως το τέλος της σεζόν, όπου και κρίνονται τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα. Σκοράρει, δημιουργεί, παλεύει στην άμυνα, είναι γενικώς θετικός αγωγός για τον “πράσινο” οργανισμό, τι άλλο να θέλει από έναν τέτοιο παίκτη ο Τζόρτζεβιτς; Απλά να συνεχίσει έτσι ή κάπως έτσι μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Η περίπτωση του Φελντέιν είναι μία ακόμη απόδειξη ότι μπορείς να ψωνίσεις καλά και φθηνά. Αυτόν τον δρόμο τον έχει στρώσει τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός, να, όμως, που και ο Παναθηναϊκός έκανε μία τέτοια επιλογή, που του βγαίνει και με το παραπάνω. Οι «πράσινοι» ελπίζουν και εύχονται να τους «βγει» και ο παίκτης, που ετοιμάζονται να πάρουν. Βλέπετε, θα είναι μία κομβική κίνηση, μία επιλογή, που θα παίξει ρόλο για το πόσο καλά θα πάνε από δω και πέρα, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη. Ο Παναθηναϊκός θέλει νέο Φελντέιν και όχι νέο Μπλουμς. Αυτό είναι το πλέον βέβαιο.

sdna.gr

Exit mobile version