Άλλη ομάδα στο Top-16

Άλλη ομάδα στο Top-16

Όπως πολύ σωστά ειπώθηκε μετά το τέλος του αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Ζαλγκίρις Κάουνας αν μετά από μια ήττα έχεις να μάθεις… πολλά, κάποιες φορές μέσα από τις νίκες έχεις να μάθεις… περισσότερα. Και μια τέτοια νίκη είναι και αυτή του «τριφυλλιού» στη Λιθουανία.

Οι προσευχές των «ερυθρόλευκων» έπιασαν… τόπο, με τον Παναθηναϊκό να κάνει το χρέος του. Να κάνει αυτό που μας έχει συνηθίσει. Να μένει μακριά από σενάρια, υπολογισμούς, κομπιουτεράκια και… μαγειρία και να προσθέτει μία ακόμα νίκη στο ενεργητικό του.

[ads2]

Ο στόχος του Παναθηναϊκού από το ξεκίνημα της σεζόν ήταν να προκριθεί στο Top-16 από την υψηλότερη δυνατή θέση και αυτό έκανε. Η νίκη τον έστελνε στην τρίτη θέση, η ήττα στην τέταρτη. Κέρδισε… με τρόπο Χιτσκοκικό και… απαράδεκτο, βγήκε τρίτος και ο Ολυμπιακός τη… γλίτωσε.
Όμως ο Παναθηναϊκός για να μπορέσει να προχωρήσει στο Top-16 και να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης πρέπει να αλλάξει πολλά. Και παρά την κακή εμφάνιση δείχνει ικανός να αλλάξει πολλά. Τα ατού του «τριφυλλιού» δείχνουν να έχουν βρει ρυθμό και να έχουν σταθεροποιήσει στην απόδοσή τους, ενώ ένας από τους παίκτες που έχει ακούσει πολλά μοιάζει να… ανεβάζει στροφές. Ο λόγος για τον Σάσα Πάβλοβιτς ο οποίος έψαχνε ένα τέτοιο παιχνίδι για να μπορέσει να «φτιάξει» την ψυχολογία του και να πάρει τα πάνω του. Και το κατάφερε την κατάλληλη στιγμή. Αν συνεχίσει έτσι και στα επόμενα ματς (μέχρι το τέλος της χρονιάς) τότε ο Παναθηναϊκός θα μπει στο Top-16 με ένα ακόμα μεγάλο «όπλο» στη διάθεσή του.
Παίκτης με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά
Την ίδια ώρα οι «πράσινοι» συνεχίζουν να… χτενίζουν την αγορά για την ανεύρεση του παίκτη που θα μπορέσει να προσφέρει άμεσα στην περιφέρεια της ομάδας. Να προσφέρει άμεσα, συγκεκριμένα πράγματα στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Και αυτός είναι ο λόγος που η… ανεύρεση συνεχίζεται.
Παρωδία
Για μία ακόμα σεζόν γελάει όλη η Ευρώπη με όλα αυτά που βλέπει στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας. Σίγουρα τέτοια φαινόμενα υπάρχουν παντού, αλλά το να γίνεται η τελευταία αγωνιστικές σε δύο.. δόσεις και ότι ώρες να ‘ναι, αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία. Και παρά τις κωμικοτραγικές καταστάσεις όλων των ετών οι υπεύθυνοι μάλλον το… διασκεδάζουν και δεν άλλαζαν τόσα χρόνια τη,.. συνταγή. Ευτυχώς του χρόνου όλα θα είναι αλλιώς.
Καλώς τους…
Μετά τα αποτελέσματα της Πέμπτης ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στο Group E με τη Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, την Νταρουσάφακα και την Τσεντεβίτα. Και απομένουν τέσσερα ακόμα εισιτήρια για να συμπληρωθεί το παζλ. Το ένα εξαρτάται από το… ΣΕΦ. Εκεί όπου η Εφές σε περίπτωση που φύγει νικήτρια θα βρεθεί στον όμιλο του «τριφυλλιού», αλλιώς σε περίπτωση νίκης του Ολυμπιακού οι «πράσινοι» θα αντιμετωπίσουν τη Λαμποράλ Κούτσα του Γιάννη Μπουρούση. Το άλλο εισιτήριο είναι είτε στα χέρια των Καταλανών, είτε στα χέρια των Ρώσων. Μπαρτσελόνα-Λοκομοτίβ στην τελευταία αγωνιστική με τον νικητή να παίρνει την πρωτιά και τη θέση του στον όμιλο του Παναθηναϊκού. Ανάλογη η κατάσταση και στον αγώνα της Ουνικάχα Μάλαγα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχα, με τον νικητή να… έρχεται στον Παναθηναϊκό, ενώ μία ομάδα εκ των Μπάγερν ή Ερυρθός Αστέρας θα ολοκληρώσουν τη σύνθεση του παζλ.
ΥΓ: «Συγχαίρω τους παίκτες μου που είναι… μαχητές» είπε ο Τζόρτζεβιτς και αυτό λέει πολλά.
ΥΓ1: Στα δύο τελευταία ματς ο Παναθηναϊκός έχει πάρει ισάριθμες νίκες στο… νήμα. Όχι όμως από δικές του ενέργειες. Κόντρα στον ΠΑΟΚ οι Θεσσαλονικείς βρήκαν ελεύθερο δίποντο στα τελευταία 9 δέκατα από τον Βασιλειάδη, με τον Έλληνα παίκτη να είναι άστοχος. Το ίδιο συνέβη και χθες με τον Μότουμ. Απαράδεκτο, εγκληματικό, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να ξαναγίνει. Ειδικά σε επίπεδο Top-16 που η κάθε… χαζομάρα θα «πληγώνει».
ΥΓ2: Δε ξέρω αν όλα όσα είδαμε να γίνονται στο Νταρουσάφακα-Μακάμπι είναι για γέλια ή για κλάματα…

leoforos.gr

Exit mobile version