Στραματσόνι... δεν γίνεται!

Στραματσόνι... δεν γίνεται!

Τα λάθη στον μεταγραφικό σχεδιασμό του καλοκαιριού ήταν πολλά και τα πληρώνει ακριβά ο Παναθηναϊκός.

[ads]

Τα πληρώνει από την αρχή της σεζόν δηλαδή. Από τη μαύρη σελίδα του αποκλεισμού από την Καμπάλα, μέχρι την ήττα από τον Πανιώνιο και τα υπόλοιπα άσχημα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα.

Δεν θα σταθούμε στη μεταγραφή του Εσιέν. Αυτό είναι ένα άλλο κεφάλαιο. Θα σταθούμε στον σχεδιασμό σχετικά με τις θέσεις στις οποίες ενισχύθηκε η ομάδα. Ο Αναστασίου έφτιαξε ένα σύνολο με ΕΝΑΝ εξτρέμ. Βασικά, επιθετικός είναι το παιδί απλά μπορεί λόγω ταχύτητας να παίξει και στα άκρα της μεσαίας γραμμής. Αναφερόμαστε στον Κλωναρίδη. Είναι ο μόνος που μπορεί να περάσει τον αντίπαλό του και να δημιουργήσει ρήγματα στις αντίπαλες άμυνες. Δεν υπάρχει άλλος εξτρέμ στον Παναθηναϊκό. Ο Ατζαγκούν δεν το έχει, ο Αμπέντ είναι αργός και «φλύαρος», ο Νίνης μπορούσε να παίξει στη γραμμή πριν από εφτά χρόνια, ενώ ο Ζέκα δεν έχει τη σχετική τεχνική για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της θέσης. Ο μόνιμος απών, Λουντ, έχει καλό πόδι, είναι τεχνίτης, αλλά λόγω έλλειψης ταχύτητας μπορεί να αποδώσει μόνο στον άξονα.

Από εκεί και πέρα, η ομάδα αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα στη θέση του δεξιού μπακ, αφού έχοντας τρεις παίκτες για τη συγκεκριμένη θέση (Μπούρμπος, Βέμερ, Μαρινάκης), πάλι ο Τριανταφυλλόπουλος παίζει. Και μόνο αυτό τα λέει όλα. Αριστερά υπάρχει ο Νάνο, ο οποίος όμως φέτος αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα τραυματισμών με αποτέλεσμα να λείπει συχνά και να παίζει ο Πράνιτς. Ο οποίος Πράνιτς απογοητεύει, πράγμα τρελό δεδομένου πως στην Εθνική Κροατίας είναι βασικός και αναντικατάστατος για τη συγκεκριμένη θέση.

Ο Στραματσόνι έδειξε σήμερα προτίμηση στο 4-4-2 με τους χαφ στην ευθεία. Είναι ένα σύστημα που για να λειτουργήσει σωστά καθιστά απαραίτητη την παρουσία ποιοτικών ποδοσφαιριστών στα άκρα. Ποδοσφαιριστών που ο Παναθηναϊκός δεν διαθέτει. Χωρίς ακραία μπακ και εξτρέμ αυτό το σύστημα δεν γίνεται να αποδώσει.

Είναι δεδομένο πως η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση το χειμώνα. Με δύο ή και τρεις ποδοσφαιριστές. Πρέπει ο προπονητής να στηριχθεί και αυτός είναι ο μόνος τρόπο για να το κάνει η διοίκηση.

leoforos.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News