Από την Πόλη έρχομαι και κορφή στη Σμύρνη!

Από την Πόλη έρχομαι και κορφή στη Σμύρνη!

Αν είναι να τον βάζουν να παίζει πάντα στην Τουρκία! Ο Παναθηναϊκός έφυγε όρθιος και νικητής από μια κολασμένη έδρα και επιτέλους έδειξε τον χαρακτήρα του (μετά τα ματς με τον Ολυμπιακό).

[ads]

Μάλιστα, η προηγούμενη εκτός έδρας νίκη ήταν στο περσινό ΤΟΡ-16 στην Πόλη απέναντι στη Γαλατά στις 27/3! Έπρεπε, λοιπόν, να βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο και να βρεθεί να κυνηγά μια νίκη στις χειρότερες δυνατές συνθήκες για να πάρει ένα τεράστιο διπλό. Οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς έδειξαν απίστευτο μέταλλο καθώς χρειάστηκαν παραπάνω από ένα μεγάλο σουτ για να κερδίσουν.

Ο Καλάθης τους έστειλε στον παράδεισο από την κόλαση της Σμύρνης, αλλά πρωτύτερα ο Φελντέιν, ο Γκιστ, ο Φώτσης και ο Γιάνκοβιτς είχαν κληθεί να παγώσουν το κλουβί των Τούρκων. Οι γηπεδούχοι άλλωστε πίεσαν όσο δεν πάει στην άμυνα και αφήνοντας τους Αμερικάνους στον πάγκο, επιχείρησαν …εθνικά να γυρίσουν τον αγώνα. Αλντιντίγκ, Μπαιλούγκ έκαναν ρεκόρ …καριέρας και κυνήγησαν λυσσαλέα Καλάθη και Μήτσο, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν μάσησε. Σαφώς και αντιμετώπισε προβλήματα στην πίεση, ωστόσο, μέσα σε αυτή την έδρα όποια ομάδα θα είχε απολέσει τη διαφορά θα είχε ηττηθεί κιόλας.

Πλέον, οι «πράσινοι» δεν αγόρασαν μόνο ηρεμία αλλά και το μισό εισιτήριο για το ΤΟΡ-16. Παράλληλα, μπορούν να σφραγίσουν την πρόκριση τους απέναντι στη Μπαρτσελόνα. Μεγάλο άχτι έχουν τους Καταλανούς στ’ αποδυτήρια καθώς είναι η μοναδική ομάδα με τέτοιο σερί κατά του Παναθηναϊκού.

Είναι μεγίστης σημασίας για το φετινό Παναθηναϊκό να πετυχαίνει τέτοιες νίκες και να χτίζει χαρακτήρα. Είναι απίστευτο να βλέπει παίκτες όπως ο Φελντέιν από …ψαράκια να γίνονται αρχιλαβράκια! Τεράστια αγορά για το «τριφύλλι» ο Δομινικανός. Μία από τα ίδια και για τον Κούζμιτς, ο οποίος όμως ήταν πιο γνωστός.

Τέλος, για όσους βιάστηκαν να …πεθάνουν τον Παναθηναϊκό, απλά να τους θυμίσουμε πως η ντόπα είχε δοθεί την Τρίτη στο ΟΑΚΑ, ενώ η τρέλα αποτυπώθηκε στους τέσσερις παρανοϊκούς από τη Θ.13 που ήρθαν τελικά στη Σμύρνη από την Αθήνα και την …έσκασαν στους Τούρκους!

onsports

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News