Η «ζωή» του περνά από τη Σμύρνη

Η «ζωή» του περνά από τη Σμύρνη

Είναι από τις φορές που η φράση «τα πολλά λόγια είναι φτώχεια» αξίζει ν’ ακουστεί, να διαβαστεί και να κατανοηθεί. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στα χώματα της Σμύρνης και παίζει πολλά περισσότερα απ’ ότι ένα απλό παιχνίδι.

[ads]

Η Καρσίγιακα υψώνει ένα μεγάλο εμπόδιο μπροστά του, ένα εμπόδιο που αν το ξεπεράσει τότε θα έχει αγκαλιάσει το εισιτήριο για το ΤΟΡ-16. Αν όχι, τότε θα μπει σε μια μεγάλη περιπέτεια και θα πάει για το όλα στα όλα στα τρία τελευταία ματς με Μπαρτσελόνα και Ζιέλονα Γκόρα στο ΟΑΚΑ και Ζαλγκίρις στο Κάουνας.

Η αποστολή αφίχθη στη Σμύρνη μέσω της Πόλης και πήγε κατευθείαν για προπόνηση στο «κλουβί» των Τούρκων. Σ’ ένα γήπεδο που θα βράζει από το πρώτο λεπτό και θα κοιτάξει πως θα βάλει τη μεγαλύτερη δυνατή πίεση στην ελληνική ομάδα. Άλλωστε, οι γηπεδούχοι με νίκη θα μπουν για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης, γνωρίζοντας πως στην έδρα τους μπορούν να τα βάλουν με όλους. Η Μπαρτσελόνα εξάλλου, έμαθε το μάθημα της με το «καλημέρα» της διοργάνωσης.

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, καλείται να δείξει ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ και ν’ αποδείξει πως σε αυτό το ματς θα κερδίσει γιατί είναι καλύτερη και μεγαλύτερη ομάδα. Η επίσκεψη του κόσμου έδωσε φτερά στους παίκτες, ο Παππάς δηλώνει πανέτοιμος για …τρέλες (θέλει να μπει να παίξει) και κάπως έτσι θα παραταχθεί το «τριφύλλι» σε μια άκρως εχθρική ατμόσφαιρα.

Τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα για κανέναν που θα βρεθεί στο γήπεδο αλλά οι μεγάλες αποστολές είναι για μεγάλους άντρες. Παράλληλα, γενικότερα το κλίμα στην Τουρκία είναι περίεργο μετά τα σοβαρά γεγονότα που αναδύουν μια πολεμική μυρωδιά. Όλα αυτά όμως θα μπουν στην άκρη με την ευχή να επιστρέψουμε άπαντες σώοι και νικητές στην πατρίδα.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News