Μπαλτάδες, «δολοφόνοι» και στο βάθος Σμύρνη

Μπαλτάδες, «δολοφόνοι» και στο βάθος Σμύρνη

[ads]

Κοιτάζοντας τη στατιστική του αγώνα δεν μπορείς να βρεις πως θα μπορούσε να χάσει μια ομάδα που είχε 20 ασίστ έναντι 13 του αντιπάλου της, έξι λιγότερα λάθη (12-18), τέσσερα περισσότερα κλεψίματα (9-5), περισσότερα δίποντα (16/31 έναντι 11/23) και μόλις έξι λιγότερα ριμπάουντ.

[ads]

Και όμως υπήρχε τρόπος. Ο Μάλκολμ Ντιλέινι έκανε το ακατόρθωτο με 20 πόντους σε 4.23 λεπτά από τους 23 που τελείωσε το παιχνίδι (όλους στο δεύτερο μέρος). Ο «δολοφόνος» της Κούμπαν εκτέλεσε τον Παναθηναϊκό μετά την απελευθέρωση του από τον Καλάθη ουσιαστικά. Στο πρώτο μέρος δεν είχε πόντο με τον Νικ να κάνει εξαιρετική δουλειά, οπότε μόλις ο διεθνής γκαρντ καθηλώθηκε δεν υπήρχε κανένας στο ρόστερ να τον κυνηγήσει. Βέβαια, πολλές φορές μοιάζει ανθρωπίνως αδύνατο να τον σταματήσει άνθρωπος, αλλά το κενό του Παναθηναϊκού στα γκαρντ έκανε «μπαμ». Στο ΟΑΚΑ πρέπει να κατάλαβαν και οι δύσπιστοι πια είναι η ανάγκη της ομάδας.

Η Λοκομοτίβ, λοιπόν, υπερείχε ουσιαστικά μόνο στα τρίποντα με 13/27 και σε …δολοφόνο. Της πήγαν όλα με τον Ντρέιπερ να σκοράρει με στατικό σουτ από το κέντρο του γηπέδου! Είχε σωστή κατεύθυνση από τον πάγκο της με τον Μπαρτζώκα να βλέπει το «πολυβόλο» του να μην …τραβάει τις προσπάθειες από τα μαλλιά όταν τον έπνιγε η άμυνα (αυτό που πάθαινε για παράδειγμα στον Ολυμπιακό). Έτσι, υποχρέωσε τους «πράσινους» σε μια ήττα που μπορεί να τους κοστίσει μέχρι και την πρόκριση. Εκτός αν πάνε και νικήσουν την Καρσίγιακα στη φλεγόμενη Σμύρνη. Τότε θα έχουν πάρει ένα ματς που θα τους οδηγήσει στο ΤΟΡ-16. Ειδάλλως, ίσως αναγκαστούν να ψάξουν διπλό σε τελικό πρόκρισης με τη Ζαλγκίρις την τελευταία αγωνιστική στο Κάουνας.

Πάμε σε κάτι άλλο που μετά από ήττα είναι έως και αηδιαστικό διότι μεταφράζεται σε φτηνή δικαιολογία. Ήταν ξεκάθαρο και ωμό το μήνυμα που έλαβε ο Παναθηναϊκός. Μπαλτάδες, όχι μαχαίρια, βγήκαν στο ΟΑΚΑ. Από τις χειρότερες διαιτησίες που έχουμε δει. Σημάδι στον Καλάθη, το ίδιο και στον Γκιστ, τεχνικές ποινές και κλειστά ματάκια στο δεύτερο μισό. Ήξεραν ποιους πρέπει να βγάλουν εκτός και το πέτυχαν. Ούτε τα φάουλ που έκαναν επίτηδες οι φιλοξενούμενοι δεν ήθελαν να δώσουν.

Από εκεί και πέρα, όμως, έχει και ο Παναθηναϊκός μεγάλη ευθύνη για αυτά που του συμβαίνουν. Πάβλοβιτς off, Φώτσης off, Ραντούλιτσα να χάνει τ΄άχαστα και εννέα παίκτες στο παρκέ. Δεν βγαίνουν τα κουκιά για να κερδίσεις. Ειδικά σε μια βραδιά που δε βγαίνει τίποτα. Ακόμη και το σουτ – ανάσα του Φελντέιν στο τέλος δεν μέτρησε ορθώς διότι είχε πατήσει με την άκρη του ποδιού την πλάγια γραμμή.

ΥΓ: Η φάση με τον Ντιλέινι να κρατά τη μπάλα με τα πόδια του εκτός γραμμής στο τελευταίο λεπτό τον Ράντοβιτς να κοιτάζει και να δείχνει τζάμπολ είναι ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΗ.

ΥΓ1: Αν είσαι μάγκας κερδίζεις στη Σμύρνη και δείχνεις χαρακτήρα.

onsports

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News