Ώρα Παναθηναϊκού, ώρα αλήθειας

Ώρα Παναθηναϊκού, ώρα αλήθειας

[ads]

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς έδωσε τις πραγματικές διαστάσεις της κατάστασης λίγο πριν τη μεγάλη μάχη με τη Λοκομοτίβ Κούμπαν του Γιώργου Μπαρτζώκα.

[ads]

Ο Σάλε ξεκαθάρισε πως η ρωσική ομάδα παίζει για την ώρα το καλύτερο μπάσκετ στον όμιλο, ωστόσο, ευελπιστεί πως τα παιδιά του θα δείξουν ένα πρόσωπο ανάλογο με αυτό κόντρα στη Ζαλγκίρις ώστε να φτάσουν στη νίκη. Πράγματι, η Λοκομοτίβ έχει παρουσιάσει μια εξαιρετική εικόνα που μαζί με τις ΤΣΣΚΑ, Χίμκι συνθέτουν μια πρωτοφανή ρωσική αντεπίθεση στην Ευρωλίγκα με τρεις ομάδες πρώτης γραμμής.

Η επιστροφή του Ράντολφ επίσης δίνει μι’ άλλα διάσταση στο παιχνίδι του Μπαρτζώκα. Με ύψος 2.11εκ. και με βασική θέση το «4» προκαλεί τεράστιο αμυντικό πονοκέφαλο καθώς απειλεί με πολλούς τρόπους και τραβιέται μακριά από το καλάθι μετά από pick & pop (σκρην και ρολάρισμα προς τα έξω).

Οι «πράσινοι» καλούνται ν΄ αντιμετωπίσουν μια ομάδα που από καθαρή τύχη ή αυτοκτονία αν προτιμάτε δεν έχει 5/5. Άλλωστε, ο τρόπος που έχασε στη Βαρκελώνη πριν από μία εβδομάδα αποτελεί εγχειρίδιο αντενδείξεων. Με νίκη διατηρούν το αλώβητο στο ΟΑΚΑ και κάνουν άλμα πρόκρισης στο ΤΟΡ-16, οπότε είναι προφανής ο τρόπος και η σοβαρότητα που αντιμετωπίζουν άπαντες αυτό το ματς.

Στο περιθώριο των αγωνιστικών ο Σάλε ξεκαθάρισε και κάτι που καλό θα είναι να βάλει ορισμένους σε βαθιά σκέψη αναφορικά με τη μεταγραφή ενός ακόμη γκαρντ. Είπε, λοιπόν, πως: «τα ονόματα που έχουν γραφτεί στην Τύπο είναι μακριά από την πραγματικότητα». Δε χρειάζεται να πούμε εμείς κάτι παραπάνω, άλλωστε είναι ξεκάθαρα κάποια θέματα. Οι ατζέντηδες (όχι όλοι) δίνουν το …τυράκι και ορισμένοι ακολουθούν χωρίς καν να ρωτήσουν την πλευρά των πράσινων. Έτσι, ακολουθεί το λογικό ροντέο και αδικείται και η προσπάθεια της ομάδας που βγαίνει χωρίς καν να γνωρίζει πως κλείνει αλλά τελικά δεν κλείνει κάποιον παίκτη.

Είναι αλήθεια πως έχουν προταθεί αρκετοί παίκτες (π.χ. ο Κότον πριν από οκτώ μέρες) στους προπονητές. Άλλο αυτό και άλλο το κλείνουν. Στο μπλοκάκι του Τζόρτζεβιτς ξεχώρισαν κάποιες περιπτώσεις όπως για παράδειγμα του Λάζεριτς Τζόουνς που έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά (άμυνα, ομαδικότητα, κατέβασμα μπάλας). Μέχρι εκεί, όμως, καθώς δεν έχει γίνει κάτι παραπάνω. Άλλωστε, η Ευρωλίγκα δίνει τη δυνατότητα μεταγραφής όλες τις εβδομάδες του δεύτερου γύρου (κάθε εβδομάδα μέχρι την Τετάρτη στις 6μμ), οπότε δεν υπάρχει καμία dead-line.

ΥΓ: Ξεκαθάρισε ο Μπερτομέου στο Euroleague Greece πως ο Ολυμπιακός ήταν δύο μήνες σε επαφές με την «IMG». Ωραία. Απλά, μην κοροϊδευόμαστε πως έστειλε την επομένη της σύσκεψης δικηγόρο και συμφώνησε. Προφανώς και είχε συμφωνήσει και για δικούς τους λόγους ήθελε να πει πως το σκέφτεται. Κλασσικά – εικονογραφημένα.

onsports

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News