Μια νίκη στο ντέρμπι και μια… εξάρα της Μπάγερν αλλάζουν το momentum

Μια νίκη στο ντέρμπι και μια… εξάρα της Μπάγερν αλλάζουν το momentum

[ads]

Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα στιγμών. Πολλών στιγμών που είναι ικανές ν” αλλάξουν το momentum των ομάδων! Κάπως έτσι είναι και για τον Παναθηναϊκό το προσεχές διάστημα, αφού μια σειρά γεγονότα θα καθορίσουν και τη φετινή σεζόν για το «τριφύλλι». Και όχι μόνο…

[ads]

Η ψυχολογία: Η έλευση του νέου τεχνικού, Αντρέα Στραματσόνι είναι δεδομένο ότι θ” αλλάξει το κλίμα στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού. Λογικά προς το καλύτερο.

Η τακτική: Ο Ιταλός τεχνικός θέλει ν” αλλάξει κάποια πράγματα, χωρίς να γκρεμίσει όσα βρήκε. Η διάθεσή του είναι να αλλάξει την τακτική στο 4-4-2, με την μεσαία γραμμή να παίζει στην ευθεία και όχι σε ρόμβο. Έτσι θα δούμε κάτι διαφορετικό. Καλύτερο ή χειρότερο θα φανεί στο χειροκρότημα…

Ο Μπεργκ: Η παρουσία του Σουηδού είναι βαρόμετρο για τον Παναθηναϊκό. Έτσι η επιστροφή του από την Εθνική και η κατάστασή του στα επόμενα παιχνίδια του «τριφυλλιού» θα είναι καθοριστική για την ομάδα.

Ο Εσιέν: Ο Γκανέζος ήταν άφαντος επί 4,5 μήνες. Ενοχλήσεις, υποτροπές, χειρουργείο, αποθεραπείες, ενδυναμώσεις, νέοι τραυματισμοί και ξανά μανά τα ίδια. Αυτή τη φορά φαίνεται να επιστρέφει για να βοηθήσει. Το θέμα είναι πότε θα συμβεί αυτό και τι μπορεί να προσφέρει. Από τα κλειδιά του Παναθηναϊκού ή αιτία νέας γκρίνιας.

Η διαιτησία: Και να θέλαμε δεν θα μπορούσαμε να μην κάνουμε αναφορά στις… σφυρίχτες. Το ζητούμενο είναι να μιλάμε για ποδόσφαιρο και όχι για… Παράγκα και όραμα!

Ο Ολυμπιακός: Τα αποτελέσματα των «ερυθρολεύκων» είναι λογικό να είναι κομμάτι της ζωής του Παναθηναϊκού! Για παράδειγμα εάν οι «πράσινοι» νικήσουν στο ντέρμπι και εν συνεχεία οι Πειραιώτες δεχτούν καμιά ξεγυριστή εξάρα από την Μπάγερν Μονάχου, τότε αλλάζει η κουβέντα και η γκρίνια μεταφέρεται στους… απέναντι.

Όπως και εάν ο Ολυμπιακός αποκλειστεί από τους «16» του Champions League, γνωρίζοντας την ήττα από την Άρσεναλ (0-2, 1-3).

Η πράσινη εξέδρα: Η απομάκρυνση του Γιάννη Αναστασίου λογικά θα αποσυμπιέσει την ένταση που είχε δημιουργηθεί στους φίλους του Παναθηναϊκού και θα περιορίσει την γκρίνια στην εξέδρα. Σε συνδιασμό ότι ακολουθεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, οι «πράσινοι» θα συσπειρωθούν. Φτάνει να βοηθήσει και η ομάδα, γιατί εύκολα η… μαυρίλα επιστρέφει.

YΓ. Η αναφορά στην… εξάρα της Μπάγερν δεν είναι τυχαία, αλλά μια ρεαλιστική προσέγγιση, εάν δούμε το… παρελθόν των Βαυαρών στο Champions League. Φέτος η γερμανική ομάδα έχει δύο 5αρες με Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Άρσεναλ.

Πέρσι μια εφτάρα με Ρόμα (εκτός έδρας) και δύο εξάρες με Σαχτάρ με Πόρτο στα προημιτελικά και στα ημιτελικά.

Τη σεζόν 2013-14 μια πεντάρα με τον Βικτόρια Πλζεν.

Τη σεζόν 2012-13 μια εξάρα με τη Λιλ.

Τη σεζόν 2011-12 μια εφτάρα με τη Βασιλεία στη φάση των «16».

Έτσι τελευταία φορά που ο δείκτης του σκορ δεν έφτασε πάνω από τα τέσσερα γκολ ήταν το μακρινό 2010-11. Οπότε βάσει των πιθανοτήτων και της δυναμικότητας των δύο ομάδων το σκορ μπορεί σχετικά εύκολα ν” ανοίξει.

Σπανουδάκης – sportit

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News