Καλάθης, παράδειγμα για όλους!

Καλάθης, παράδειγμα για όλους!

[ads]

Να ξεκινήσουμε από τα… απλά και ξεκάθαρα. Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση της φετινής σεζόν, μέχρι στιγμής και στον πρώτο αγώνα που θύμιζε κάτι από… τελικό, δεν άφησε κανένα περιθώριο στην αντίπαλό του, για την παραμικρή αντίδραση. Οι «πράσινοι» μπήκαν στο παρκέ προηγήθηκαν με 10-3 άμεσα και ουσιαστικά με το 27-13 του πρώτου δεκαλέπτου έβαλαν τις βάσεις για την νίκη. Ή καλύτερα για να είμαστε σωστοί κέρδισαν από την πρώτη περίοδο.

[ads]

Ο αγώνας με τους Λιθουανούς ήταν το φάρμακο που χρειαζόντουσαν οι «πράσινοι» για να επανέλθουν. Ένα παιχνίδι να ξεμπουκώσουν και να μπορέσουν να βγάλουν πάνω στο παρκέ τις πραγματικές τους δυνατότητες. Ποιος είδε τον Ραντούλιτσα και δεν τον… φοβήθηκε. Ποιος είδε τον Φελντέιν και δεν… τρόμαξε που τα έχωνε από παντού. Ποιος είδε τον Γιάνκοβιτς και δε γούσταρε για τη σταθερότητα της απόδοσής του και την τρέλα του. Ποιος είδε τον Κούζμιτς και δεν… υποκλίθηκε στην αυταπάρνηση και την τεράστια «μαχητικότητα» του Σέρβου.

Ο Καλάθης πήρε την ομάδα στις πλάτες του

Όμως, κόντρα στη Ζαλγκίρις, τη διαφορά την έκανε κάποιος άλλος. Και δεν είναι άλλος από τον Νικ Καλάθη. Ο παίκτης του «τριφυλλιού» είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Εκείνος που έδωσε την απαιτούμενη ενέργεια στους συμπαίκτες του για να κερδίσουν. Εκείνος που αν και έπαιζε με κάταγμα στο δάχτυλό του βγήκε μπροστά και έδωσε ένα μάθημα… ζωής σε όλους. Και δεν είναι υπερβολικό. Αν κάποιος έβλεπε τον αγώνα, χωρίς να ξέρει και στο τέλος διάβαζε τη στατιστική (25:48 λεπτά συμμετοχής, 11 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 4 κερδισμένα φάουλ, 2 κλεψίματα, 2 λάθη, 8 ασιστ και και 14 στο σύστημα αξιολόγησης) δε θα μπορούσε να διανοηθεί το μέγεθος του κατορθώματός του. Όλα αυτά τα έκανε με κάταγμα στο δάχτυλο του δεξιού του χεριού. Του… καλού του. Του χεριού με το οποίο σουτάρει, με το οποίο ντριμπλάρει, με το οποίο πασάρει. Και όμως τα έκανε όλα χωρίς να… κωλώσει. Βουτιές, διεκδικήσεις… όλα. Και όπως είπε και ο Τζόρτζεβιτς. Χωρίς να χάσει ούτε μία προπόνηση. Χωρίς να ζητήσει ο ίδιος να χάσει προπόνηση.

ΥΓ: «Είμαι τσαντισμένος με αυτό που συμβαίνει μακριά από το ΟΑΚΑ. Πρέπει να τελειώνει. Γινόμαστε τροφή για πεινασμένους καρχαρίες. Είναι απαράδεκτο. Είναι ο επόμενος στόχος μου» είπε ο Τζόρτζεβιτς και καταλαβαίνεται ότι το μάτι του… γυαλίζει.

ΥΓ1: Κάτω η μπάλα… Ακόμα δεν έγινε τίποτα. Απλά ήταν το πρώτο βήμα της αντεπίθεσης. Η ομάδα «χτίζεται»..

leoforos

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News