Να προβληματιστεί και να αλλάξει τσιπάκι ο Παναθηναϊκός

Να προβληματιστεί και να αλλάξει τσιπάκι ο Παναθηναϊκός

[ads]

Το ταξίδι στην Πολωνία για την αναμέτρηση με την Ζιελόνα Γκόρα φαινόταν εξ αρχής δύσκολο. Και έτσι ακριβώς εξελίχθηκε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Τα λάθη των παικτών του Παναθηναϊκού έδωσαν δικαίωμα στους Πολωνούς να πιστέψουν πως θα πάρουν την πιο ιστορική νίκη της. Κάτι που έγινε, φέρνοντας στο 1-3 το ρεκόρ των «πράσινων» στην Euroleague.

[ads]

Ένα φαινόμενο που ξεκίνησε την περσινή σεζόν, με την αδυναμία του Παναθηναϊκού να κερδίσει εκτός έδρας στην Euroleague, δείχνει να συνεχίζεται και την φετινή σεζόν. Σε μια σεζόν που οι στόχοι είναι υψηλοί και η διαφορά σε σχέση με την περσινή σεζόν (από πλευράς ρόστερ) χαώδης, οι «πράσινοι» βγάζουν τα ίδια προβλήματα με πέρυσι. Και όλα αυτά απέναντι σε μια ομάδα που παλιότερα θα την… καθάριζε σαν αυγό.

Το να πει κάποιος πως οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς ήταν σε κακή βραδιά είναι περιττό. Το απέδειξε το ποσοστό στα τρίποντα, αλλά -κυρίως- στις βολές. Δικαιολογία για απουσίες δεν υπάρχει, σε σχέση με την αναμέτρηση στην Βαρκελώνη απέναντι στην Μπαρτσελόνα και σε ένα παιχνίδι που έπρεπε να το πάρει, για λόγους ψυχολογίας, δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος του.

Πλέον, με τρεις ήττες σε τέσσερα παιχνίδια στον όμιλο θα πρέπει να υπάρξει άμεση άλλαγή. Όχι στα πρόσωπα, εξάλλου το «τριφύλλι» έχει γεμάτο ρόστερ που στην καλή μέρα του είναι ικανό για μεγάλα πράγματα. Πρέπει να αλλάξει άμεσα στον τομέα της ψυχολογίας. Κάτι το οποίο είναι στο χέρι του Σάσα Τζόρτζεβιτς, ο οποίος πρέπει να διαχειριστεί καταστάσεις από εδώ και πέρα.

Η πρώτη αντίδραση θα έρθει στο παιχνίδι με την Ζαλγκίρις, την ερχόμενη εβδομάδα στο ΟΑΚΑ. Μέχρι τότε θα πρέπει να υπάρξει ακόμα περισσότερη δουλειά στο «πράσινο» στρατόπεδο…

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News