ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ!

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ!

[ads]

Η ήττα από την… άσημη Ζιέλονα Γκόρα μπορεί από μόνη της να προκαλέσει… τριγμούς στις τάξεις των φίλων του Παναθηναϊκού. Και… προκάλεσε. Τουλάχιστον για ένα βράδυ. Πόσω δε μάλλον όταν πριν από την ήττας αυτή έχει προηγηθεί η ήττα με… κάτω τα χέρια στη Βαρκελώνη και την Μπαρτσελόνα να ρίχνει 25 πόντους στους «πράσινους». Και όλα αυτά με τον Παναθηναϊκό να μην έχει καταφέρει ακόμα να… σπάσει το ρόδι μακριά από το κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Λοκομοτίβ Κούμπαν, Μπαρτσελόνα και Ζιέλονα Γκόρα! Απολογισμός; 0 στα 3!

[ads]

Άμεση αντίδραση

Τα αποτελέσματα αυτά έχουν φέρει την ομάδα του Παναθηναϊκού σε δεινή βαθμολογική θέση αλλά μη.. ξεγελιόμαστε. Ακόμα είναι πάρα πολύ νωρίς, ο Παναθηναϊκός ακόμα δεν είναι έτοιμος, δεν έχει.. ρολάρει (όπως δεν ήταν έτοιμος και στις νίκες με τον Ολυμπιακό) αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για τέτοιου είδους ήττες. Ο Παναθηναϊκός οφείλει να αντιδράσει άμεσα και να σταματήσει να αδικεί με τέτοιον τρόπο τον εαυτό του. Την ίδια ώρα και ο κόσμος πρέπει να διατηρήσει την ψυχραιμία του. Και φέτος ο Παναθηναϊκός έχει καινούριους παίκτες, καινούριο προπονητή και θέλει τον χρόνο του για να «δέσει».

Άμυνα με τα μάτια δεν υπάρχει στον Παναθηναϊκό

Αγωνιστικές δικαιολογίες υπάρχουν πολλές. Και μάλιστα που… στέκουν 100%, αλλά να μη σταθούμε σε αυτές. Να σταθούμε στα γεγονότα. Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε σε ένα κάκιστο βράδυ και στις δύο πλευρές του γηπέδου και ηττήθηκε δίκαια. Οι «πράσινοι» στην άμυνα δεν έβγαλαν ενέργεια και διάθεση με αποτέλεσμα να χάσουν κατά.. κράτος τις περισσότερες προσωπικές «μονομαχίες» με τους Πολωνούς. Άμυνα με τα… μάτια δεν υπάρχει στον Παναθηναϊκό. Λογικά, μετά στα αποδυτήρια, θα έγινε κατανοητό από όλους.

Την ίδια ώρα στην επίθεση, τις περισσότερες φορές πήγαιναν σε ατομικές προσπάθειες, ενώ τα στατιστικά τους… τραγικά. Οι 13/25 βολές δεν έχουν… προηγούμενο, ενώ τα 5/27 τρίποντα, αν μη τι άλλο, προκαλούν… απορία.
Τραυματισμοί και ντεφορμαρίσματα

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς (που και αυτός δεν βρέθηκε σε καλό βράδυ, αλλά και αυτό μέσα στο πρόγραμμα είναι) πρέπει παράλληλα να διαχειριστεί και το ντεφορμάρισμα κομβικών παικτών της ομάδας. Εκτός των τραυματιών Γκιστ και Παππά που σαφώς και είναι σοβαρές «πληγές» αλλά ΔΕΝ είναι δικαιολογία. Ο Νικ Καλάθης εδώ και λίγο καιρό δεν είναι σε καλή κατάσταση και… φαίνεται, ενώ και ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα ακόμα δεν έχει βρει τον καλό του εαυτό.
Απλά τα πράγματα, τρία στα τρία

Τα πράγματα πλέον για τον Παναθηναϊκό είναι απλά. Ζαλγκίρις Κάουνας και Λοκομοτίβ Κουμπάν έρχονται στο ΟΑΚΑ και.. καπάκι οι «πράσινοι» πάνε στη Σμύρνη για το ματς με την Καρσίγια. Τίποτα λιγότερο από το 3 στα 3 για να μπορέσουν και πάλι οι «πράσινοι» να ξαναβρούν στο ακέραιο τη χαμένη τους ψυχολογία και να πάρουν και πάλι την κατάσταση στα χέρια τους.

Εν βρασμώ μπορεί να πεις πολλά… Το σημαντικότερο τώρα είναι να υπάρξει ψυχραιμία και στις τάξεις των οπαδών αλλά και της ομάδας.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News