Δεν μπορείς να παίζεις πριν …πεθάνεις

Δεν μπορείς να παίζεις πριν …πεθάνεις

[ads]

Στη Ζιέλονα Γκόρα είδαμε μια ομάδα που έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να νικήσει και μια άλλη που έκανε ό,τι, μα ό,τι, για να χάσει! Ε, και τα κατάφερε. Δυστυχώς για όλους, όμως, αυτός ήταν ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» …αποφάσισαν πως για 30 λεπτά δε χρειάζεται να παίξουν και πίστεψαν πως στα τελευταία δέκα θα πάρουν το διπλό και θα γυρίσουν σπίτι. Γι’ αυτό τώρα …τρέχουμε! Δεν ξέρουμε τι ήταν χειρότερο στο ματς της Πολωνίας, η επιθετική αστοχία ή αυτή της άμυνας;

[ads]

Για το ποσοστό στα τρίποντα δε θα πούμε πολλά, διότι συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Για τις βολές όμως; 13/25; Δώδεκα χαμένες βολές, με το μόνο σταθερό σημείο στην υπόθεση να είναι το …50% από τις δύο πρώτες. Δώδεκα χαμένες βολές σε ματς Ευρωλίγκας; Μάλιστα.

Και όμως ούτε αυτό ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα. Όταν περνά ο αντίπαλος από δίπλα σου και δεν μπαίνεις στον κόπο να κάνεις φάουλ για να τον σταματήσεις και να σε νιώσει, τότε είσαι εσύ μεγάλο …φάουλ. Περίπατο έκαναν σε πολλές φάσεις οι Πολωνοί και έφταναν ανενόχλητοι στο καλάθι. Από την άλλη, οι παίκτες του Παναθηναϊκού τα έχαναν ακόμη και ανενόχλητοι. Πέντε χαμένα λέι απ θυμόμαστε χωρίς τη δυνατότητα της τηλεόρασης μέσα από το γήπεδο.

Τώρα τα πράγματα είναι απόλυτα ξεκάθαρα. Η Καρσίγιακα παρέμεινε ζωντανή και η Ζαλγκίρις ήταν σα να μην έχασε από τη Μπαρτσελόνα. Όσο για τη Ζιέλονα Γκόρα; Μπορεί να έχασε τα τρία πρώτα ματς στο τελευταίο λεπτό, να έκανε τη ζημιά στον Παναθηναϊκό (τα λέγαμε) αλλά δεν θα κάνει εύκολα παραπάνω από τρεις νίκες μέχρι το τέλος. Άρα, θα μείνει εκτός ΤΟΡ-16.

Ακολουθούν δύο …τελικοί με Ζαλγκίρις και Λοκομοτίβ Κούμπαν στην Αθήνα. Με νίκες ο Παναθηναϊκός μπαίνει σίγουρα σε τροχιά πρόκρισης και θα πάει στην Καρσίγιακα για ματς – πρόκρισης. Σε αντίθετη περίπτωση θα τρέχει και δεν θα φτάνει. Διότι για να ρεφάρει την ήττα στην Πολωνία (θεωρητικά πάντα) θα πρέπει να ματσάρει τις νίκες του μ’ έναν αντίπαλο.

Το κρίμα της ήττας είναι διπλό διότι στις εξέδρες βρέθηκαν και καμιά 100αρια τρελοί. Οι 60 περίπου ήρθαν οργανωμένα από Γερμανία και Αγγλία ενώ άλλοι ταξίδεψαν από τις Βρυξέλλες και τις γύρω πόλεις. Έβγαλαν τη φωνή τους και χειροκρότησαν τους πάντες παρά την ήττα και την κάκιστη εμφάνιση. Ποια ομάδα χαίρει τέτοιας αγάπης; Οι Πολωνοί μας έλεγαν μετά το ματς πως αυτοί οι οπαδοί είναι τρελοί. Σωστό, αλλά θα πρέπει να γίνουν όλοι …τρελοί και να μασάνε σίδερα. Στο χαλαρό δε νίκησε κανείς.

ΥΓ: Ο Πόνιτκα έγινε …ΝΒΑερ, οι Μπορόβνιακ και Τζούρισιτς …οδοστρωτήρες, ο Κόζαρεκ …αστέρι και ούτω καθεξής! Κρίμα.

ΥΓ1: Με Γκιστ, Παππά και Μποχωρίδη είναι άλλη ομάδα ο Παναθηναϊκός αλλά αυτό δε μετριάζει το μέγεθος του «ναυαγίου».

onsports

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News