Αυτοί χάνουν μόνο στο… παραένα

[ads]

Ο Δημήτρης Κοντός γράφει για την επικίνδυνη έξοδο του Παναθηναϊκού στην Πολωνία.

[ads]

Πολλοί θεωρούν πως αυτό το παιχνίδι θα είναι ένα εύκολο πέρασμα για τους «μεγάλους» του ομίλου. Αμ δε! Οι «πράσινοι» …έφαγαν ακόμη ένα δύσκολο ταξίδι καθώς έφτασαν μετά από εννέα (περίπου) ώρες μεταξύ Μονάχου, Βερολίνου και Ζιέλονα Γκόρα με πούλμαν (2,5 ώρες)! Έτσι, η αποστολή πήγε κατευθείαν στο γήπεδο πριν καν αφήσουν τα πράγματα τους στο ξενοδοχείο οι παίκτες. Αυτό δεν επέτρεψε ν’ ανέβουν ιδιαίτερα οι ρυθμοί στην προπόνηση, ενώ λόγω της πολύωρης κούρασης όλα έπρεπε να γίνουν με τη δέουσα προσοχή.

Από εκεί και πέρα όλα αυτά δεν …παίζουν στο παιχνίδι απέναντι σε μια άκρως επικίνδυνη ομάδα. Η Ζιέλονα Γκόρα πάει να σπάσει ένα πρωτοφανές ρεκόρ μετά τις τρεις πρώτες αγωνιστικές του ομίλου. Οι Πολωνοί έχουν χάσει όλα τα ματς στο τελευταίο λεπτό. Μάλιστα, τόσο με τη Ζαλγκίρις, όσο και με τη Μπαρτσελόνα και την Κούμπαν είχαν το προβάδισμα και την κατάσταση στα χέρια τους.

Με τους Λιθουανούς μπήκαν στην τρίτη περίοδο με διαφορά έντεκα πόντων και στο τέλος δέχθηκαν ένα σερί 0-10 που χάρισε μια ανέλπιστη νίκη στη Ζαλγκίρις. Στη Βαρκελώνη ξεκίνησαν την αντίστροφη μέτρηση του τελευταίου λεπτού στο +3 και πάλι κατάφεραν να χάσουν, ενώ με την Κούμπαν μπήκαν στην τελική ευθεία με το σκορ στο 74-73 και ηττήθηκαν με 75-83!

Άρα, αυτό σημαίνει πως έχουμε να κάνουμε με μια ομάδα που παλεύει όλα τα ματς, τα ελέγχει και στο τέλος χύνει την καρδάρα πληρώνοντας την απειρία της. Αυτό, όμως, δεν θα γίνεται πάντα, οπότε ο Παναθηναϊκός πρέπει να είναι διπλά προσεκτικός. Ένας Παναθηναϊκός που θα έχει και τη συμπαράσταση περισσότερων από 50 οπαδών του που θα ταξιδέψουν στην Πολωνία. Όσο για τις απουσίες; Αυτή του Γκιστ πονά ειδικότερα όταν έχεις ν’ αντιμετωπίσεις μια ομάδα που προτιμά τα ντράιβ και τα ρήγματα από τα μακρινά σουτ. Τέτοιου τύπου αμυντικές τρύπες κλείνει ο Τζέιμς, αλλά αύριο θα κληθούν να το κάνουν και κάποιοι ακόμη.

Πηγή: Onsports

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News