ΝΒ…νέοι!

ΝΒ…νέοι!

[ads]
[ads]

Κάπως έτσι γράφονται τα όμορφα απογεύματα στο ΟΑΚΑ. Κάπως έτσι μεταφράζεται η επιτομή του ροτέισον από τον Σάσα Τζόρτζεβιτς, ο οποίος δεν περίμενε να πάει η διαφορά στο 50 πόντους για …δέσει το αποτέλεσμα και μετά να βάλει τους μικρούς, αλλά τους έδωσε ρόλο με το «καλημέρα». Τους έβαλε από την αρχή στο ματς και εκείνοι τον έστειλαν απόλυτα ικανοποιημένο στο σπίτι!

Το ματς απέναντι στον Κολοσσό, λοιπόν, έκρυβε πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία για τον Παναθηναϊκό. Καταρχήν, να ξεκαθαρίσουμε κάτι πριν συνεχίσουμε. Το συγκρότημα του Άρη Λυκογιάννη αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του Πρωταθλήματος και το τελικό σκορ το αδικεί. Όταν, όμως, οι «πράσινοι» σουτάρουν με 64% στα δίποντα (25/39) και 56% στα τρίποντα (14/25) και τελειώνουν το ματς με νέο ρεκόρ στις ασίστ με 34 δεν μπορείς ν’ αποκρούσεις και πολλά. Εξάλλου, οι 60 πόντοι του δεύτερου ημιχρόνου είναι απόρροια όλων των παραπάνω και αυτοί που οδήγησαν στο τελικό 107-66!

Πάμε τώρα στ’ ακόμη πιο ωραία. Στους νέους και στα όσα έκαναν στο παρκέ του ΟΑΚΑ. Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος απλώς απέδειξε ακόμη μια φορά που είναι πλέον ένα βασικότατο γρανάζι στο ροτέισον της ομάδας. Κάτι που επεσήμανε και ο Τζόρτζεβιτς στη συνέντευξη Τύπου, ενώ ο Γιώργος Παπαγιάννης έκανε την πιο μεστή εμφάνιση του με την ομάδα. Ο «big – G» όπως τον αποκαλούν οι συμπαίκτες του και ειδικά ο συγκάτοικος του Τζέιμς Γκιστ σκόραρε 10 πόντους, αλλά αυτό δεν είναι είδηση (καθώς το ταλέντο στην επίθεση περισσεύει). Το θετικό μαντάτο ήρθε από την άμυνα με τον μικρό να βάζει καλά το κορμί του, να είναι συνεπής και ας κάνει πέντε φάουλ μεταξύ αυτών και κάποια αχρείαστα. Το θέμα είναι η αντίληψη και η βούληση που έδειξε. Ο Λούντζης πέραν των έξι πόντων έπαιξε ξανά σκυλίσια άμυνα, ενώ ο Παπαδάκης συστήθηκε στο μπασκετικό κοινό μ’ ένα τρίποντο σε άμυνα και ωραίο παιδικό «θράσος»!

Όλα αυτά μπήκαν στο ίδιο καζάνι μ’ έναν καταπληκτικό Φελντέιν (16π., 6ασ.) και με τους δύο εγκεφάλους Διαμαντίδης (12π., 5ασ.), Καλάθης (8π., 8ασ.) να έχουν τρελά κέφια οδηγώντας στο 107-66 που παραπέμπει σε σκορ ΝΒΑ μετά από πολλά χρόνια!

onsports

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News