Τον «ομορφαίνει» ο Νίνης!

[ads]

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Σωτήρη Νίνη που είναι υπεραπαραίτητος σε αυτή την μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού και τον… γκαντέμη Βίκτωρα Κλωναρίδη.

Το 3-0 επί του Λεβαδειακού σαν αποτέλεσμα δεν χωρά ιδιαίτερη κριτική. Ο Παναθηναϊκός έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει. Το καθήκον του, πήρε το «τρίποντο» στην πρεμιέρα των ομίλων του Κυπέλλου και έφτιαξε την ψυχολογία του ενόψει του κρισιμότατου ντέρμπι με την ΑΕΚ, όπου άλλο αποτέλεσμα πέρα από την νίκη δεν υπάρχει.

Μονόδρομος είναι, ώστε να μην ανοίξει και άλλο η ψαλίδα από τον Ολυμπιακό, ώστε να μην πέσει ξανά στο πηγάδι της εσωστρέφειας που άνοιξε μετά τον αποκλεισμό από την Καμπάλα και ανοίγει μετά από την κάθε «στραβή». Αν κάτι μπορούμε να κρατήσουμε από το αποψινό παιχνίδι αυτό είναι η σούπερ εμφάνιση του Σωτήρη Νίνη, ο οποίος μετά από ένα μήνα απουσίας λόγω τραυματισμού και επιλογών του Αναστασίου, επέστρεψε φουριόζος και απέδειξε το αυτονόητο. Σε αυτή την μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού που υστερεί σε ποιότητα στην δημιουργία, είναι υπεραπαραίτητος.

Είναι ο μοναδικός που παίζει με τόση μεγάλη ακρίβεια κάθετα την μπάλα, ο μόνος που βάζει φαντασία στο παιχνίδι και τις επιλογές του. Απόψε κόντρα στους Βοιωτούς σκόραρε, κερδίζοντας μάλιστα και το πέναλτι, ενώ με εξαιρετική εκτέλεση «φτιάχνει» το κεφάλι του Στάθη Ταυλαρίδη για το 2-0.

Ο Έλληνας μέσος και η απόδοσή του θα είναι καθοριστική στα επόμενα δύσκολα και μεγάλα παιχνίδια. Έλειψε από τον άξονα του Παναθηναϊκού. Από κει και πέρα, πολύ καλά στοιχεία και από τον Λουντ που θέλει παιχνίδια για να βρει ρυθμό, στα σημαντικά η επιστροφή του Γιενς Βέμερ στην ενεργό δράση μετά από 70 μέρες ενώ μια κατάσταση… χαρμολύπης για τον Βίκτωρα Κλωναρίδη.

Βάζει καταπληκτικό γκολ στο 77′ και στην ίδια φάση νιώθει ενοχλήσεις (σύμφωνα με τον Αναστασίου δεν είναι κάτι σοβαρό), με αποτέλεσμα να γίνει αναγκαστική αλλαγή, δίνοντας στον νεαρό Λάμπρου την ευκαιρία να κάνει ντεμπούτο με την πράσινη φάνελα. Ο «Κλώνα» έχει σπουδαία στοιχεία αλλά του λείπουν δύο σημαντικά πράγματα για να κάνει μεγάλη καριέρα. Η διάρκεια στα καλά του παιχνίδια και η υγεία. Ειδικά φέτος που κάθε τρεις και λίγο βγάζει μυϊκό πρόβλημα…

Ατομική αξιολόγηση: Κοτσόλης 7, Χουχούμης 5, Μαρινάκης 6, Ταυλαρίδης 7, Τριανταφυλλόπουλος 7, Λαγός 7, Πράνιτς 6, Λουντ 7, Νίνης 8, Κλωναρίδης 7, Πέτριτς 5, Καλτσάς 5, Βέμερ 6, Λάμπρου 6

 

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News