Χίος: «Για μένα δεν υπάρχει Παναθηναϊκός με Αλαφούζο - Θα χαρώ με πρωτάθλημα, αλλά...»

Χίος: «Για μένα δεν υπάρχει Παναθηναϊκός με Αλαφούζο - Θα χαρώ με πρωτάθλημα, αλλά...»

O Στέφανος Χίος φιλοξενήθηκε στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» και μίλησε για την πορεία του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ αλλά και για τη κόντρα Μητσοτάκη-Μαρινάκη.

Αναλυτικά είπε:

Αρχικά αναφερόμενος στη κόντρα Μητσοτάκη- Μαρινάκη αποκάλυψε πως: «Μαρινάκης, Μητσοτάκης, Πολάκης…πολλοί Κρητικοί μαζεύτηκαν στη Βουλή!

Έχω την εκτίμηση ότι ήταν πολιτικοί λόγοι και όχι ποδοσφαιρικοί αυτοί που προκάλεσαν την αντιπαράθεση Μητσοτάκη- Μαρινάκη. Η μεταξύ τους σχέση δεν είναι αθλητική, αλλά πολιτική και επιχειρηματική. Ξέρουμε πολύ καλά ότι η οικογένεια Μητσοτάκη, έχει εξαιρετικές σχέσεις με την οικογένεια Μαρινάκη χάρη στην κυρία Ντόρα Μπακογιάννη.

Δεν είναι μόνο κουμπάρα, υπάρχει έντονος επιχειρηματικός σύνδεσμος με οικονομικά κεφάλαια. Έχουν επιχειρηματική σχέση μέσω του κύριου Κούβελου, αυτά είναι γνωστά.

Η κόντρα αυτή ξέσπασε μέσα στο μεγάλο φαγοπότι που γίνεται όλο αυτό το διάστημα με τις αναθέσεις έργων, το θέμα του «Ελληνικού», το θέμα των ταυτοτήτων, το ζήτημα του Βοτανικού, των αποβλήτων και των απορριμμάτων. Αυτές είναι μεγάλες δουλειές. Ο εφοπλιστής Μαρινάκης διεκδικούσε αυτά τα έργα, αλλά τελικά δόθηκαν κάπου αλλού από την κυβέρνηση.

Το Ελληνικό ήταν η αρχή της κόντρας, γιατί δόθηκε στην οικογένεια Λάτση. Από εκεί ξεκίνησε μια κόντρα ανάμεσα στην οικογένεια Λάτση και την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Η οικογένεια Μαρινάκη με τη σειρά της έχει άριστες σχέσεις με την οικογένεια Βαρδινογιάννη.

Συνεπώς, εκτιμώ πως ήταν μια προμελετημένη και προσχεδιασμένη έκρηξη και το πέναλτι ήταν απλά η αφορμή. Δεν γίνεται να διακόπτεις τη ροή του προγράμματος ενός μεγάλου σταθμού, για να συνδεθείς με τον κ. Βρέντζο ,που αυτός με τη σειρά του αρχίζει να διαβάζει ένα μήνυμα από το κινητό του. Από ποιόν στάλθηκε αυτό το μήνυμα; Φυσικά, από τον κ. Μαρινάκη. Ήταν ένα μήνυμα που διαβάστηκε προς τον κ.Μητσοτάκη.

Η κόντρα θα συνεχιστεί μέχρι την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Θεωρώ ότι δεν θα αντέξει η κυβέρνηση».

Παράλληλα, σχολίασε και τα αθλητικά δρώμενα, θυμούμενος τα πρώτα του βήματα ως αθλητικός συντάκτης: «Το αθλητικό ρεπορτάζ είναι στο αίμα μου, και ειδικά επειδή είμαι Παναθηναϊκός. 

Δεν με ενδιαφέρει όμως φέτος να σηκώσω την κούπα. Για μένα δεν υπάρχει Παναθηναϊκός με Αλαφούζο. Θα χαρώ ,αλλά δεν τον αποδέχομαι στην ηγεσία του Παναθηναϊκού. Θεωρώ ότι έχει κάνει πολύ μεγάλο κακό στην ομάδα.

Θεωρώ όμως ότι στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος είναι και η ΑΕΚ και βεβαίως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τον ΠΑΟΚ. Άρα, λοιπόν δεν είναι σίγουρο ότι ο Παναθηναϊκός θα πάρει το πρωτάθλημα. Μπορεί να ξεφουσκώσει, πολύ το φοβάμαι».

Αναφορικά με τον ΠΑΟΚ και τον Σαββίδη, σχολίασε πως : «Υπάρχουν κεφάλαια στο Βορρά που πρέπει να σεβόμαστε. Το κεφάλαιο Σαββίδης είναι ένα από αυτά. Εγώ δεν τον ξέρω προσωπικά και δεν έχω λόγο να τον εκθειάσω αλλά θεωρώ ότι το όνομά του παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Έχει δώσει πολύ ψωμί σε πολύ κόσμο και έχει βοηθήσει πάρα πολύ και τον ΠΑΟΚ. Εγώ έχω περιγράψει πολλούς αγώνες του ΠΑΟΚ και έχω δεθεί συναισθηματικά με την ομάδα. Ας μην ξεχνάμε και ότι ο Παναθηναϊκός που υποστηρίζω, ερχόταν μέσα στη Τούμπα και έτρωγε κάτι τεσσάρες, κάτι πεντάρες.»

Τέλος, αναφέρθηκε και στη σχέση του με την Θεσσαλονίκη: «’Όταν υπηρέτησα φαντάρος στο στρατόπεδο του Παύλου Μελλά, έκανα μεταδόσεις αγώνων του ΠΑΟΚ. Δεν μπορώ να ξεχάσω την αγάπη του κόσμου της Θεσσαλονίκης, όταν με συναντούσαν έξω. Έχω ζήσει απίστευτα όμορφες καταστάσεις. Ένα κομμάτι μου ανήκει στη Θεσσαλονίκη. Την σέβομαι την αγαπάω.

Και πίστεψέ με θα προτιμούσα να πάρει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα, για να μην κατεβαίνουν τα πρωταθλήματα μόνο στην Αθήνα. Είμαι Παναθηναϊκός αλλά και μισός ΠΑΟΚ, γιατί αγαπώ πολύ την Θεσσαλονίκη».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News