Παναθηναϊκός: Ο νέος ρόλος του Ναν που μπορεί να αλλάξει τα πάντα
Στη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Περιστερίου, ο Κέντρικ Ναν έδωσε μια πρώτη εικόνα για τη θέση του στην επίθεση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.
Ο Παναθηναϊκός νίκησε το Περιστέρι με 95-75, όμως η επιστροφή του Κέντρικ Ναν έδωσε στο παιχνίδι ένα επιπλέον ενδιαφέρον. Στην πρώτη φετινή του εμφάνιση, ο Αμερικανός γκαρντ συνδύασε το σκοράρισμα με τη δημιουργία.
Ο Ναν πέτυχε 18 πόντους με 3/4 δίποντα και 4/6 τρίποντα, ενώ μοίρασε έξι ασίστ. Για έναν παίκτη που είχε χάσει σημαντικό μέρος της προετοιμασίας με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αυτή ήταν η πρώτη αγωνιστική ένδειξη της συνεργασίας τους.
Οι τελικές πάσες έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Όταν ο Ναν τραβά την προσοχή της άμυνας στη διείσδυση, οι σωστές αποστάσεις των συμπαικτών του μπορούν να του δώσουν μια καθαρή επιλογή πάσας προς την περιφέρεια.
Υπήρξε και η αντίστροφη εικόνα: επιθέσεις στις οποίες ο ίδιος βρέθηκε σε θέση να εκτελέσει έπειτα από συνεργασία, χωρίς να χρειαστεί να δημιουργήσει το σουτ αποκλειστικά με προσωπική ενέργεια.
Αυτή η δυνατότητα προσθέτει έναν τρόπο αξιοποίησής του. Ο Ναν παραμένει εξαιρετικά επικίνδυνος στο ένας εναντίον ενός, αλλά μπορεί επίσης να τελειώσει μια επίθεση που έχει οργανωθεί από άλλον συμπαίκτη του.
Ένα παιχνίδι απέναντι στο Περιστέρι δεν αρκεί για να καθορίσει τον ρόλο του στη διάρκεια της σεζόν. Έδειξε, πάντως, πώς ο Παναθηναϊκός μπορεί να μοιράσει περισσότερες αποφάσεις στην επίθεση, διατηρώντας τον Ναν αποτελεσματικό.
Μετά τον αγώνα, ο Αμερικανός μίλησε για τη συνεργασία του με τον Ομπράντοβιτς:
«Ξέρει το μπάσκετ που οδηγεί στην κατάκτηση τίτλων και αυτό είναι το στυλ παιχνιδιού που λατρεύω. Αισθάνομαι πολύ καλά που συνεργάζομαι μαζί του και είμαι έτοιμος γι’ αυτό».
Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Super League: Η βαθμολογία μετά το Παναθηναϊκός-Αστέρας 5-1
- Νίστρουπ: Οι δηλώσεις μετά την «5άρα» - Τι είπε για τους τραυματίες
- Παναθηναϊκός: Η πρώτη εκτίμηση για τον τραυματισμό του Ουναΐ
- Παναθηναϊκός, επόμενος αντίπαλος: Ώρα, ημέρα και έδρα (8η αγων.)
- Διπλή ατυχία στον Παναθηναϊκό: Τραυματίστηκε και ο Γιάγκουσιτς