Αλαφούζος – Γιαννακόπουλος: Το παρασκήνιο και η κουβέντα στο T-Center πίσω από το deal-μαμούθ της GBL
Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στο επίκεντρο και του παρασκηνίου της νέας τηλεοπτικής συμφωνίας της GBL, με Αλαφούζο και Γιαννακόπουλο να έχουν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας.
Μία από τις μεγαλύτερες συμφωνίες των τελευταίων ετών για το ελληνικό μπάσκετ πέρασε ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ. Το νέο τηλεοπτικό συμβόλαιο της GBL με τον όμιλο ΣΚΑΪ και το SPORTFM TV φτάνει συνολικά τα 49 εκατ. ευρώ για μία πενταετία, με τα καθαρά έσοδα για τις ομάδες να υπολογίζονται στα 37 εκατ. ευρώ.
Ιδιαίτερη σημασία έχει και η βελτίωση των οικονομικών δεδομένων για την πρώτη τριετία. Από τα 21 εκατ. ευρώ που προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός, το ποσό ανέβηκε στα 26,7 εκατ. ευρώ, δημιουργώντας ένα σαφώς καλύτερο πλαίσιο για τους συλλόγους του πρωταθλήματος.
Πίσω, όμως, από τη μεγάλη συμφωνία υπάρχει και ένα ενδιαφέρον «πράσινο» παρασκήνιο. Η πολύ καλή σχέση του Γιάννη Αλαφούζου με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο φαίνεται πως βοήθησε ώστε να δημιουργηθεί το κατάλληλο έδαφος για να προχωρήσει το εγχείρημα.
Οι δύο άνδρες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν σχετικά και στο περιθώριο του τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», όταν παρακολούθησαν μαζί τον ημιτελικό του Παναθηναϊκού με την Μπουργκ. Δεν ήταν δηλαδή μία επαφή της τελευταίας στιγμής, αλλά μία υπόθεση που είχε δουλευτεί και σε προσωπικό επίπεδο.
Σημαντική ήταν παράλληλα και η συμβολή του Σταύρου Ντίνου, COO του Παναθηναϊκού και Α’ Αντιπροέδρου του ΕΣΑΚΕ, στις διαδικασίες που οδήγησαν στην ολοκλήρωση της συμφωνίας.
Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Παναθηναϊκός: «Σενάριο για Μάριν ως αντικαταστάτης του Πελίστρι»
- Πού ρίχνει ο Αλαφούζος 300 εκατ. ευρώ – Ο ρόλος του Παναθηναϊκού
- Παναθηναϊκός: Ο Ουναΐ έβαλε ήδη τον μεγάλο στόχο, η κίνηση του Αλαφούζου
- Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός σήμερα: Η ώρα και το κανάλι του αγώνα (31/10)
- «Ξανά για Πιοτρόφσκι ο Παναθηναϊκός - Η χρηματιστηριακή του αξία»