Παναθηναϊκός: Ο Φρανσίσκο άρπαξε την ευκαιρία – Τι αλλάζει με Ναν και Σλούκα
Ο Φρανσίσκο έχει αναλάβει μεγάλο μέρος της δημιουργίας του Παναθηναϊκού, όμως η επιστροφή Ναν και Σλούκα θα αλλάξει ξανά τις ισορροπίες.
Η απουσία του Κέντρικ Ναν και του Κώστα Σλούκα δημιούργησε ένα τεράστιο κενό στην περιφέρεια του Παναθηναϊκού.
Ταυτόχρονα, όμως, έδωσε στον Φρανσίσκο την ευκαιρία να αποκτήσει έναν ρόλο που ίσως υπό διαφορετικές συνθήκες να χρειαζόταν περισσότερο χρόνο για να πάρει.
Ο Γάλλος γκαρντ δείχνει να έχει προσαρμοστεί γρήγορα στις απαιτήσεις του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.
Μπορεί να δημιουργήσει προσωπική φάση, έχει εξαιρετικό πρώτο βήμα και όταν βρίσκει χώρο τιμωρεί την άμυνα με το σουτ του. Η παρουσία του απέναντι στη Βιλερμπάν επιβεβαίωσε ότι αυτή τη στιγμή αποτελεί τον βασικό παίκτη δημιουργίας από την περιφέρεια.
Υπάρχει, ωστόσο, μια δεύτερη και ίσως πιο ενδιαφέρουσα φάση στην ιστορία. Τι θα γίνει όταν επιστρέψουν Ναν και Σλούκας;
Σήμερα ο Φρανσίσκο έχει μεγαλύτερη ελευθερία στο ένας εναντίον ενός και αρκετές κατοχές περνούν από τα χέρια του. Με δύο τόσο κυρίαρχους χειριστές ξανά διαθέσιμους, οι ανάγκες θα είναι διαφορετικές.
Θα χρειαστεί να επιλέγει καλύτερα πότε πρέπει να εκτελεί και πότε να δημιουργεί, αλλά και να λειτουργήσει αποτελεσματικά χωρίς την μπάλα.
Εκεί ακριβώς θα κριθεί και η χημεία της περιφέρειας. Το ζητούμενο δεν είναι να περιοριστεί ένας παίκτης για να χωρέσει κάποιος άλλος. Είναι να δημιουργηθεί ένα σχήμα στο οποίο οι διαφορετικές αρετές τους θα μπορούν να λειτουργούν συμπληρωματικά.
Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Παναθηναϊκός: Τι ισχύει με Γκαρσία – Τα ποσά, η οψιόν και το πλάνο για να τον κρατήσει
- Παναθηναϊκός-Μακάμπι: Η πρόβλεψη του ΑΙ για νικητή και σκορ
- Παναθηναϊκός: Έτοιμος να «σπάσει» συμβόλαιο για σέντερ αν χρειαστεί
- Ξεκινά σήμερα το ΣΠΟΡ FM TV – Τα δύο πρώτα κανάλια και τι θα μεταδίδουν
- Μάικ Τζέιμς: Το μήνυμα στήριξης από τη Θύρα 13 και η φωτογραφία που επέλεξε