Γιαμπουσέλε: «Δεν είμαστε σταρ – Θέλουμε να κάνουμε ό,τι μας πει ο κόουτς»

Ο Γκερσόν Γιαμπουσέλε στάθηκε στη νοοτροπία που επικρατεί στον Παναθηναϊκό και στη σημασία της ομαδικής λειτουργίας ενόψει Μακάμπι.

Ομπράντοβιτς: Οι δηλώσεις πριν τη Μακάμπι και η ατάκα για Μαντζούκα

Ο Γκερσόν Γιαμπουσέλε μίλησε στη media day του Παναθηναϊκού πριν από την αναμέτρηση με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, δίνοντας έμφαση στη δουλειά, στη συνεργασία και στη διάθεση όλων να ακολουθούν τις οδηγίες του προπονητικού επιτελείου.

Ο Γάλλος άσος υπογράμμισε πως το κλίμα μέσα στην ομάδα είναι πολύ καλό και πως οι παίκτες απολαμβάνουν τόσο τη δουλειά όσο και την καθημερινότητά τους μαζί.

«Απολαμβάνουμε τη δουλειά, είμαστε μαζί μέσα κι έξω από το γήπεδο, ο ένας παίζει για τον άλλο και το διασκεδάζουμε. Δεν θα έλεγα πως είμαστε σταρ, είμαστε μια καλή ομάδα με πολύ καλούς παίκτες. Θέλουμε να κάνουμε ό,τι μας πει ο κόουτς και να προπονούμαστε καλά. Έχουμε τόσο κόσμο που έρχεται για να μας δει, θέλουμε να σεβαστούμε το άθλημα, τον κόσμο και να βγάλουμε όση ενέργεια έχουμε», τόνισε ο Γιαμπουσέλε.

Για να βλέπεις περισσότερο Παναθηναϊκό στα αποτελέσματα αναζήτησης
Πρόσθεσε Newspao.gr στο Google

Αναφερόμενος στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, επισήμανε ότι ο Παναθηναϊκός περιμένει έναν αντίπαλο που θα παρουσιαστεί με μεγάλη ένταση, καθώς αναζητά ακόμη την πρώτη του νίκη.

«Η Μακάμπι είναι στο 0-2 και θα έρθει με πολλή ενέργεια για να προσπαθήσει να κερδίσει. Θα πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό, την άμυνα και την επίθεση, να παλέψουμε μαζί και ελπίζω να πάρουμε τη νίκη».

Ο Γιαμπουσέλε ρωτήθηκε και για τα σημεία στα οποία χρειάζεται βελτίωση το «τριφύλλι», σημειώνοντας πως η ομάδα δουλεύει καθημερινά πάνω στα λάθη της, ενώ έχει να διαχειριστεί και απουσίες λόγω τραυματισμών.

«Καλύτερα να κάνετε την ερώτηση αυτή στον κόουτς. Δουλεύουμε, έχουμε κάποιες απουσίες τραυματιών, κάνουμε κάποια λάθη αλλά βλέπουμε ποια είναι αυτά και προσπαθούμε να τα διορθώσουμε. Είμαι σίγουρος πως μάθουμε από τα λάθη και θα γινόμαστε κάθε μέρα καλύτεροι, όσο προχωρά η σεζόν. Το πιο σημαντικό τώρα είναι οι νίκες».

Τέλος, με αφορμή τις ποδοσφαιρικές ικανότητες που έδειξε στην προπόνηση, αντιμετώπισε το θέμα με χιούμορ.

«Το ποδόσφαιρο είναι δύσκολο. Πολλοί από μας στην Ευρώπη αρχίσαμε παίζοντας ποδόσφαιρο, αλλά δεν θα γίνω επαγγελματίας (γέλια)».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr