Ήττα από τον ΠΑΟΚ και αποκλεισμός για τον Παναθηναϊκό!
Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε από δύσκολη θέση και πέρασε μπροστά στα τελευταία δευτερόλεπτα, όμως ο Όσμαν χάρισε στον ΠΑΟΚ τη νίκη με buzzer beater τρίποντο για το 84-82.
Ο Παναθηναϊκός έφτασε μία ανάσα από μία μεγάλη ανατροπή στον ημιτελικό του Super Cup, όμως ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που πανηγύρισε στο τέλος, επικρατώντας με 84-82 χάρη σε τρίποντο του Όσμαν στην εκπνοή.
Οι Θεσσαλονικείς είχαν τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και εκμεταλλεύτηκαν από νωρίς τα προβλήματα των «πράσινων» σε άμυνα και ριμπάουντ. Ο Αλεξάντερ και ο Όσμαν έδωσαν τις πρώτες λύσεις, ενώ ο Φόστερ ανέβασε τη διαφορά στο 5-13.
Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του με time-out και αλλαγές, όμως ο ΠΑΟΚ συνέχισε να βρίσκει σκορ. Ο Όσμαν έφτασε γρήγορα τους οκτώ πόντους, με το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται στο 15-24.
Στη δεύτερη περίοδο ο Παναθηναϊκός ανέβασε την ένταση στην άμυνα και άρχισε να περιορίζει τη διαφορά. Ο Σιλβέν Φρανσίσκο και ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ έδωσαν επιθετικές λύσεις, με τους «πράσινους» να πλησιάζουν ακόμη και στους δύο πόντους.
Παρά τη βελτίωση του «τριφυλλιού», ο ΠΑΟΚ συνέχισε να κυριαρχεί στα ριμπάουντ και να παίρνει δεύτερες επιθέσεις. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους Θεσσαλονικείς μπροστά με 38-34 και με σαφές πλεονέκτημα στον συγκεκριμένο τομέα.
Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να αντιδράσει στο τρίτο δεκάλεπτο. Με τους Ίσαακ Μπόνγκα, Σιλβέν Φρανσίσκο και Γκέρσον Γιαμπουσέλε να δίνουν λύσεις, οι «πράσινοι» επέστρεψαν σταδιακά και ισοφάρισαν σε 43-43.
Το παιχνίδι απέκτησε γρήγορο ρυθμό, με τις δύο ομάδες να ανταλλάσσουν καλάθια και το προβάδισμα να αλλάζει χέρια. Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ ισοφάρισε σε 50-50 και λίγο αργότερα ο Παναθηναϊκός πέρασε μπροστά, κλείνοντας την τρίτη περίοδο στο 58-55.
Στην τελευταία περίοδο ο ΠΑΟΚ απάντησε και πήρε ξανά τον έλεγχο. Ο Φόστερ, ο Αλεξάντερ και ο Ταϊρί κράτησαν τους Θεσσαλονικείς μπροστά, ενώ ο Νικ Καλάθης με φλόουτερ στα 25 δευτερόλεπτα έγραψε το 76-80.
Ο Παναθηναϊκός, πάντως, δεν εγκατέλειψε το παιχνίδι. Ο Σιλβέν Φρανσίσκο πέτυχε τρίποντο στα 22 δευτερόλεπτα για το 79-80 και, μετά τη μία εύστοχη βολή του Καλάθη, ευστόχησε ξανά από μακριά στα 13 δευτερόλεπτα για το 82-81.
Η τελευταία κατοχή ανήκε στον ΠΑΟΚ και εκεί ήρθε η καθοριστική φάση του ημιτελικού. Ο Όσμαν πήρε το τελευταίο σουτ και ευστόχησε σε τρίποντο με τη λήξη του χρόνου, διαμορφώνοντας το τελικό 82-84.
Με αυτό το αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε την πρόκριση στον τελικό του Super Cup, ενώ ο Παναθηναϊκός έμεινε εκτός συνέχειας παρά την ανατροπή που επιχείρησε στο τελευταίο λεπτό.
Τα δεκάλεπτα: 15-24, 34-38, 58-55, 82-84
Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Έβραζε ξανά το Τ-Center! Η επίσημη προσέλευση στο Παναθηναϊκός-Μακάμπι
- «Μήνυμα Παναθηναϊκού σε ομάδες για Τεττέη - Tιμή-ρεκόρ αποφάσισε ο Αλαφούζος»
- Τι περιμένει ο Παναθηναϊκός για να κλείσει μεταγραφή στο «5»
- Παναθηναϊκός ενδεκάδα: Οι πιθανοί αντι-Λιβάι με Ολυμπιακό αν δεν παίξει
- ΣΠΟΡ FM TV: Τι ισχύει με την εγγραφή και τη δωρεάν θέαση