Χουάντσο: Αποκάλυψη για τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό – Τι είπε για Γιαννακόπουλο και Ομπράντοβιτς
Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ μίλησε στη «Marca» και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και στις αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό.
Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ που έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο αγαπητά πρόσωπα του Παναθηναϊκού, παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στη «Marca», μιλώντας για την παρουσία του στην Ελλάδα και την πορεία του με το «τριφύλλι».
Ο Χουάντσο στάθηκε ιδιαίτερα στη συνεργασία του με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, με τον οποίο έχει συμπληρώσει μόλις δύο εβδομάδες κοινής δουλειάς, αλλά και στην προσωπικότητα του ιδιοκτήτη της «πράσινης» ΚΑΕ, Δημήτρη Γιαννακόπουλου.
Για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς ανέφερε:
«Ανυπομονώ να μάθω από τον Ζέλικο . Πάντα ήμουν ένας παίκτης που απολαμβάνει την προπόνηση και θέλει έναν προπονητή που θα βγάλει τον καλύτερό του εαυτό. Έχω υψηλές προσδοκίες από τον Ζέλικο. Είμαστε μαζί μόλις δύο εβδομάδες και πρόκειται για μια πλήρη αλλαγή φιλοσοφίας».
Ο Ισπανός αποκάλυψε επίσης πως πριν αποφασίσει να φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού είχε δεχθεί προτάσεις από αρκετές κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες, μεταξύ των οποίων η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μακάμπι και η Φενέρμπαχτσε.
«Τα τελευταία τρία χρόνια, η μεγαλύτερη χαρά που έχω πάρει παίζοντας μπάσκετ, είναι εδώ. Να ανταγωνίζομαι, να κερδίζω τίτλους και να διεκδικώ έναν σημαντικό ρόλο.
Πριν υπογράψω στον Παναθηναϊκό, ο αδερφός μου, που βρισκόταν στη Βαρκελώνη, με έπαιρνε τηλέφωνο κάθε μέρα προσπαθώντας να με πείσει να υπογράψω στην Μπαρτσελόνα. Είχα πολλές προτάσεις. Ενδιαφέρον είχε δείξει η Ρεάλ Μαδρίτης, όπως και η Μακάμπι και η Φενέρμπαχτσε. Όλες οι ομάδες. Ήταν μια δύσκολη, αλλά πολύ προσωπική απόφαση».
Αναφερόμενος στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ο Χουάντσο μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τη σχέση του ιδιοκτήτη με την ομάδα και τους ανθρώπους της:
«Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι επαναστάτης, ναι, αλλά κυρίως επειδή θέλει πάντα να κερδίζει. Γι’ αυτό έχει πετύχει και στις επιχειρήσεις του. Οι υπάλληλοί του λένε ότι είναι ο καλύτερος εργοδότης που είχαν ποτέ, ότι πάντα ενδιαφέρεται για σένα. Είναι πολύ υποστηρικτικός, αλλά είναι ο ιδιοκτήτης μιας ομάδας που θέλει να κερδίζει».
Ο Ισπανός στάθηκε και στη σχέση που έχει αναπτύξει με τον Τζέριαν Γκραντ, μιλώντας για το κλίμα που υπάρχει μέσα στην ομάδα και τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τον Παναθηναϊκό ως οικογένεια:
«Οι γιοι του Τζέριαν είναι σαν δικά μου παιδιά. Αυτή είναι η οικογένεια του Παναθηναϊκού. Όπως κάθε οικογένεια, έχει και τα προβλήματά της. Όμως θέλουμε να κερδίζουμε εδώ ως οικογένεια. Αυτό είναι κάτι που έχω δει αυτά τα τρία χρόνια και ο Γιαννακόπουλος το κάνει ολοένα και πιο σημαντικό».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στα παιχνίδια απέναντι στον Ολυμπιακό, τα οποία αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας του Παναθηναϊκού:
«Είναι διαφορετική εμπειρία να παίζεις στην έδρα σου από το να αγωνίζεσαι εκτός έδρας. Όμως πραγματικά απολαμβάνω να παίζω απέναντί τους. Στο τέλος, διεκδικούμε σχεδόν κάθε τίτλο μεταξύ μας και μπορεί να παίξουμε 15 ή 20 φορές μέσα σε μία χρονιά.
Όταν παίζουμε στην έδρα μας, δεν υπάρχουν οπαδοί του Ολυμπιακού, ενώ όταν πηγαίνουμε εκεί, δεν υπάρχουν δικοί μας. Υπάρχει μεγάλη ένταση και πίεση και οτιδήποτε μπορεί να γίνει viral.
Ό,τι κι αν συμβεί, τα πράγματα θα είναι έντονα στο τέλος του αγώνα. Δεν μου αρέσει όταν ξεπερνιέται η γραμμή ανάμεσα στο αθλητικό πνεύμα και το παιχνίδι. Πρέπει να αποδεικνύεις την αξία σου στο γήπεδο».
Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Euroleague: Η βαθμολογία μετά το Παναθηναϊκός-Μακάμπι 90-67
- Οι πόντοι των παικτών μετά το Παναθηναϊκός-Μακάμπι 90-67
- Παναθηναϊκός Euroleague: Ο επόμενος αντίπαλος - Κανάλι, ώρα και έδρα
- ΣΠΟΡ FM TV: Πώς βλέπουμε δωρεάν και χωρίς εγγραφή σε κινητό, υπολογιστή και τηλεόραση
- Κοτζιάς: «Κόπηκε ο Ντάντε. Ξέρουν Τζούτζης και Παππάς αν η μπαταρία είναι γεμάτη ή όχι»