Το μήνυμα του Φοτού στον Φρανσίσκο μετά τη νίκη επί της Σερβίας
Ο Σιλβέν Φρανσίσκο ξεχώρισε στη δύσκολη νίκη της Γαλλίας επί της Σερβίας, με τον Φρεντερίκ Φοτού να επισημαίνει τα περιθώρια εξέλιξής του.
Η Γαλλία έκλεισε τον κύκλο των φιλικών της με μια μεγάλη νίκη, καθώς επικράτησε 91-90 της Σερβίας στην Ορλεάνη, χάρη στο καλάθι του Τζέιλεν Χορντ στην τελευταία φάση.
Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο Σιλβέν Φρανσίσκο ήταν ο κορυφαίος σκόρερ των «τρικολόρ», ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 20 πόντους και 4 ασίστ.
Ο νέος γκαρντ του Παναθηναϊκού είχε κομβική παρουσία στο φινάλε, καθώς σημείωσε έξι πόντους σε μικρό χρονικό διάστημα και συμμετείχε στις καθοριστικές φάσεις που έδωσαν στη Γαλλία τη νίκη.
Ο Φρεντερίκ Φοτού στάθηκε συνολικά στην εικόνα της ομάδας του, η οποία στο πρώτο ημίχρονο έφτασε ακόμη και στο +19, προηγούμενη με 54-35, πριν η Σερβία επιστρέψει δυναμικά στο δεύτερο μέρος.
Σε ό,τι αφορά τον Σιλβέν Φρανσίσκο, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γαλλίας αναγνώρισε την πολύ καλή του εμφάνιση, αλλά παράλληλα έδειξε και το σημείο στο οποίο θεωρεί ότι μπορεί να βελτιωθεί.
«Οι καλύτεροι παίκτες μας πρέπει να κάνουν πολύ καλά παιχνίδια και αυτό συνέβη. Το σκοράρισμα του Σιλβέν και του Τιμ βοήθησε σε αυτό, αλλά υπήρχαν και άλλοι που ήταν πολύ καλοί», είπε.
Στη συνέχεια, ο Φοτού έδωσε το δικό του μήνυμα στον νέο γκαρντ του Παναθηναϊκού, επισημαίνοντας ότι μπορεί να γίνει ακόμη πιο αποτελεσματικός στη διαχείριση του ρυθμού.
«Όταν πρέπει να δώσει ενέργεια, γίνεται τρομερός. Υπάρχει ακόμη μεγάλο περιθώριο βελτίωσης όταν το παιχνίδι είναι λίγο πιο ήρεμο και πρέπει να καταφέρει να κάνει την ομάδα να παίζει καλύτερα».
Ο Φρανσίσκο, πάντως, έδειξε την ποιότητά του στα κρίσιμα σημεία, έχοντας καθοριστική συμμετοχή στο φινάλε της αναμέτρησης και στις φάσεις που οδήγησαν στη νίκη της Γαλλίας.
Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Euroleague: Η βαθμολογία μετά το Παναθηναϊκός-Μακάμπι 90-67
- Οι πόντοι των παικτών μετά το Παναθηναϊκός-Μακάμπι 90-67
- Παναθηναϊκός Euroleague: Ο επόμενος αντίπαλος - Κανάλι, ώρα και έδρα
- ΣΠΟΡ FM TV: Πώς βλέπουμε δωρεάν και χωρίς εγγραφή σε κινητό, υπολογιστή και τηλεόραση
- Κοτζιάς: «Κόπηκε ο Ντάντε. Ξέρουν Τζούτζης και Παππάς αν η μπαταρία είναι γεμάτη ή όχι»