Παναθηναϊκός: Θέλει δική του νίκη και νίκη του... Ολυμπιακού και φουλ για πλεονέκτημα έδρας
Σε κομβικό σημείο βρίσκεται ο Παναθηναϊκός στη EuroLeague, με τα δεδομένα να τον φέρνουν σε μια… ιδιαίτερη συνθήκη, να κοιτάζει όχι μόνο το δικό του αποτέλεσμα, αλλά και αυτό του Ολυμπιακού.
Το «Τριφύλλι» καλείται να κάνει το καθήκον του απέναντι στη Ντουμπάι BC, σε ένα παιχνίδι που μόνο εύκολο δεν είναι, παρά το γεγονός ότι διεξάγεται σε ουδέτερη έδρα. Οι «πράσινοι» έχουν δείξει μικρά δείγματα βελτίωσης, όμως αυτά δεν αρκούν για να δημιουργήσουν αίσθηση ασφάλειας απέναντι σε μια ομάδα με ταλέντο και ποιότητα.
Ωστόσο, το μεγάλο… κλειδί της αγωνιστικής δεν είναι μόνο η δική τους νίκη. Το βλέμμα στρέφεται και στο ματς Βαλένθια – Ολυμπιακός, όπου ενδεχόμενο «διπλό» των Πειραιωτών μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα υπέρ του Παναθηναϊκού. Σε αυτό το σενάριο, και με δική του επικράτηση, οι «πράσινοι» πλησιάζουν αποφασιστικά στο πλεονέκτημα έδρας για τα playoffs.
Αντίθετα, ένα αρνητικό αποτέλεσμα μπορεί να φέρει… μπελάδες, ακόμη και σε επίπεδο εξασφάλισης της θέσης στην εξάδα, καθώς η βαθμολογία είναι ιδιαίτερα «σφιχτή» και κάθε ήττα κοστίζει.
Το πρόγραμμα που ακολουθεί δεν αφήνει περιθώρια χαλάρωσης, με αναμετρήσεις απέναντι σε ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα και η Χάποελ Τελ Αβίβ, που μπορούν να κρίνουν τα πάντα. Συνεπώς, η εξίσωση είναι απλή αλλά απαιτητική, καθώς με νίκη του Παναθηναϊκού και… βοήθεια από τον Ολυμπιακό, για να μπει γερά στο κόλπο της τετράδας και να κρατήσει την τύχη στα χέρια του.
Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Κοτσόλης, Κορόνα σε Μπενίτεθ: «Μη δίνεις σημασία στις φήμες...» - Όσα ειπώθηκαν στο Κορωπί
- Παναθηναϊκός: «Ο Μπενίτεθ απολύεται, ο Γιάγκουσιτς επιτέλους θα πάρει ευκαιρίες»
- «Βροχή» οι προτάσεις προπονητών στον Παναθηναϊκό - Οι δύσκολες περιπτώσεις
- Παναθηναϊκός: Ποιοι φεύγουν, ποιοι πωλούνται και ποιοι μπορεί να δοθούν δανεικοί
- Παναθηναϊκός: Το deadline για τον διάδοχο του Ράφα Μπενίτεθ