Μάντζαρης: «Πιστεύω ότι ο Λεσόρ θα είναι στη 12άδα του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ»

Το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στη EuroLeague συγκεντρώνει το ενδιαφέρον του μπασκετικού κόσμου, με τον Βαγγέλη Μάντζαρη να καταθέτει τη δική του άποψη για το παιχνίδι.

Μάντζαρης: «Δεν υπήρχε λόγος να πάω στον Παναθηναϊκό, ο Σλούκας δικαιώθηκε απόλυτα»

Μιλώντας στην εκπομπή CENTER FOX της Foxbet, ο πρώην διεθνής γκαρντ στάθηκε ιδιαίτερα στο πώς θα διαχειριστεί το πλούσιο ρόστερ του Παναθηναϊκού ο Εργκίν Αταμάν, καθώς οι επιλογές του προπονητή των «πρασίνων» είναι πολλές.

Ο Μάντζαρης εκτίμησε ότι ο Ματίας Λεσόρ δύσκολα θα αγωνιστεί στο παιχνίδι του ΣΕΦ, ωστόσο θεωρεί πιθανό να βρίσκεται στην αποστολή και στη δωδεκάδα για ψυχολογικούς λόγους. Όπως ανέφερε, μετά από τόσο μεγάλο διάστημα απουσίας δεν θα ήταν σωστό να ρισκάρει άμεσα η ομάδα τη συμμετοχή του σε ένα τόσο απαιτητικό παιχνίδι.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στα υπόλοιπα ζητήματα που καλείται να διαχειριστεί ο Αταμάν στο rotation της ομάδας. Η παρουσία παικτών όπως ο Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις και ο Κέντρικ Ναν δημιουργεί νέες ισορροπίες στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει και το πώς θα μοιραστούν τα λεπτά συμμετοχής παικτών όπως ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, ο Νίκος Ρογκαβόπουλος αλλά και ο Ντίνος Μήτογλου.

Σύμφωνα με τον Μάντζαρη, το σημαντικότερο είναι να υπάρξει σωστή διαχείριση, ειδικά στην περίπτωση του Λεσόρ, ο οποίος πέρασε μια δύσκολη περίοδο με τον τραυματισμό του και χρειάζεται χρόνο ώστε να επανέλθει πλήρως. Το πώς θα επιλέξει τελικά να κινηθεί ο Εργκίν Αταμάν θα φανεί λίγο πριν από το τζάμπολ του μεγάλου ντέρμπι στο ΣΕΦ.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Θέλω να δω πώς ο Αταμάν θα μπορέσει να διαχειριστεί όλους αυτούς τους παίκτες που θα έχει στη διάθεσή του γιατί στο Κύπελλο έβγαλε τον Σορτς και τον Φαρίντ. Ο Λεσόρ δεν νομίζω να παίξει, βέβαια πιστεύω ότι θα είναι στην δωδεκάδα για ψυχολογικούς λόγους. Όμως με Αταμάν όλα πρέπει να τα περιμένουμε.

Τώρα έχει και τον Χέιζ-Ντέιβις που πρέπει να συνυπάρξει με τον Ναν, πρέπει να δούμε πώς θα παίξει ο Χουάντσο που ξαφνικά έχει πέσει στα 15 λεπτά. Ο Ρογκαβόπουλος για παράδειγμα να δούμε αν μπορεί να πάρει το πεντάλεπτό του και αν είναι καλός να ξανά μπει και θέλω να δω γενικά πως θα το διαχειριστεί όλο αυτό ο Αταμάν. Ντάξει, τον Μήτογλου τον έχει αφήσει πολύ πίσω στο rotation.

Θεωρώ ότι με το Final-4 δεν του βγήκε σε καλό και πολύ δύσκολα θα ρισκάρει και έτσι πρέπει να γίνει. Έχει τραβήξει πολλά το παιδί, οπότε χρειάζεται χρόνος και δεν πρέπει να μπει στα βαθιά κατευθείαν μετά από τόσο καιρό αποχή».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr