Παναθηναϊκός: Το ανησυχητικό 1-6 που... τρομάζει!

Ο Παναθηναϊκός γύρισε από το Μιλάνο με ακόμα περισσότερους προβληματισμούς, μετά τη νέα ήττα, σε ένα παιχνίδι που θεωρητικά θα μπορούσε να αποτελέσει σημείο αντίδρασης.

Παναθηναϊκός: Το ανησυχητικό 1-6 που... τρομάζει!

Η εικόνα μακριά από το ΟΑΚΑ, με ελάχιστες εξαιρέσεις (Κωνσταντινούπολη, Παρίσι, Μαδρίτη), δείχνει πως ο Παναθηναϊκός δυσκολεύεται αφάνταστα απέναντι σε ομάδες υψηλού επιπέδου. Και αυτό αποτυπώνεται ξεκάθαρα στο ρεκόρ του. Μια νίκη και 6 ήττες κόντρα σε ομάδες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην πρώτη 12άδα της βαθμολογίας.

Η Αρμάνι Μιλάνο διάβασε άριστα τα αμυντικά κενά του Παναθηναϊκού και τα «χτύπησε» με συνέπεια. Pick n’ roll, πάσα στο short roll, έξτρα κυκλοφορία και ελεύθερα σουτ από τις 45 μοίρες ή τη γωνία.

Οι κακές περιστροφές και η αδυναμία πίεσης στην μπάλα έκαναν το έργο των Ιταλών εύκολο, με αποτέλεσμα ποσοστά άνω του 50% από το τρίποντο και έναν αντίπαλο που δεν ένιωσε ποτέ πραγματική πίεση.

Οι «πράσινοι» έπαιξαν μπάσκετ ουσιαστικά μόνο σε δύο περιόδους. Στην πρώτη και στην τελευταία. Στο ενδιάμεσο, η εικόνα ήταν προβληματική, με λάθη, έλλειψη ενέργειας και αδυναμία να βρεθεί αμυντική ισορροπία. Ο Εργκίν Αταμάν προσπάθησε με αλλαγές προσώπων, όμως δεν άλλαξε τη συνολική αμυντική φιλοσοφία, με αποτέλεσμα το μοτίβο να παραμείνει ίδιο.

Σε ατομικό επίπεδο, ξεχώρισε ξανά μόνο ένας. Ο Κώστας Σλούκας. Με πάθος, ένταση και προσωπικότητα, πάλεψε μέχρι τέλους για να μη ξεφύγει το σκορ και λίγο έλειψε να οδηγήσει σε μια απίθανη ανατροπή. Η εμφάνισή του στο φινάλε ήταν το ζωντανό παράδειγμα του τι σημαίνει ηγεσία, αλλά έμεινε χωρίς συνέχεια από τους υπόλοιπους.

Το πιο ανησυχητικό στοιχείο, όμως, δεν είναι απλώς η ήττα στο Μιλάνο. Είναι το συνολικό πλαίσιο. Κόντρα σε ομάδες όπως Μονακό, Βαλένθια, Μπαρτσελόνα, Ερυθρός Αστέρας, Βίρτους και πλέον Αρμάνι, ο Παναθηναϊκός μετρά έξι ήττες και μόλις μία νίκη (απέναντι στη Ρεάλ). Ένα 1-6 που δεν μπορεί να αγνοηθεί.

Και το πρόγραμμα δεν… συγχωρεί. Φενέρμπαχτσε εκτός, Χάποελ εντός, Ζαλγκίρις στο Κάουνας και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Τέσσερα ματς απέναντι σε αντιπάλους πρώτης γραμμής, όπου το «τριφύλλι» καλείται να αλλάξει πρόσωπο, νοοτροπία και κυρίως, αμυντική συνέπεια.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr