Παναθηναϊκός: Διπλό... ταξίδι στο Ισραήλ, πότε παίζει με Μακάμπι και Χάποελ

Με την επιστροφή της EuroLeague στο Ισραήλ, το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού περιλαμβάνει δύο κρίσιμα εκτός έδρας παιχνίδια στο Τελ Αβίβ, που μπορεί να παίξουν ρόλο στην πορεία του Παναθηναϊκού.

Παναθηναϊκός: Διπλό... ταξίδι στο Ισραήλ, πότε παίζει με Μακάμπι και Χάποελ

Η EuroLeague γυρίζει στο Ισραήλ μετά από 798 ημέρες, με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ να ξαναπαίζει μπροστά στο κοινό της στη «Menora Mivtachim Arena».

Το πρώτο ματς εκεί είναι απέναντι στη Βιλερμπάν στις 11 Δεκεμβρίου (21:05), σε ένα γήπεδο που έχει ήδη ανακοινωθεί ως sold out και σηματοδοτεί την επιστροφή της διοργάνωσης στη χώρα.

Το τελευταίο παιχνίδι της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης επί ισραηλινού εδάφους είχε διεξαχθεί στις 5 Οκτωβρίου 2023, όταν η Μακάμπι είχε επικρατήσει της Παρτίζαν με 96-81.

Έκτοτε, η ομάδα του Οντέντ Κάτας αναγκάστηκε να μετακομίσει στο Βελιγράδι, μέχρι να δημιουργηθούν ξανά οι συνθήκες για να φιλοξενεί ευρωπαϊκούς αγώνες στο σπίτι της.

Μέσα σε αυτό το νέο πλαίσιο, ο Παναθηναϊκός AKTOR ετοιμάζεται για… διπλή στάση στο Τελ Αβίβ μέσα στο 2026.

Στις 22 Γενάρη θα αντιμετωπίσει τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, σε ένα ματς με ξεχωριστή βαρύτητα βαθμολογικά, αλλά και ψυχολογικά, δεδομένης της ιδιαιτερότητας της έδρας και της ατμόσφαιρας που αναμένεται να επικρατήσει.

Η δεύτερη επίσκεψη του Παναθηναϊκού στο Ισραήλ είναι προγραμματισμένη για τις 2 Απριλίου, όταν θα κοντραριστεί με τη Χάποελ.

Πρόκειται για αναμέτρηση που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική στη μάχη των θέσεων της κατάταξης, καθώς διεξάγεται προς το φινάλε της κανονικής περιόδου, εκεί όπου κάθε νίκη ή ήττα μπορεί να αλλάξει ισορροπίες.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr