Ανησυχία στον Παναθηναϊκό με το «πρόβλημα» στη θέση «5»!
Ο Εργκίν Αταμάν είδε τους παίκτες του Παναθηναϊκού να δυσκολεύονται κάτω από το καλάθι, με Χολμς και Γιούρτσεβεν να μη βρίσκουν ρυθμό.
Η εικόνα του Παναθηναϊκού απέναντι στη Μπασκόνια άφησε ερωτηματικά γύρω από τη θέση του σέντερ, εκεί όπου οι «πράσινοι» δυσκολεύτηκαν αισθητά να επιβληθούν.
Τα δύο καθαρά «πεντάρια» της ομάδας, ο Χολμς και ο Γιούρτσεβεν, είχαν περιορισμένη αποτελεσματικότητα, μετρώντας συνολικά 2/7 σουτ εντός παιδιάς και 0/2 βολές.
Ο Αμερικανός σέντερ εξακολουθεί να βρίσκεται σε φάση προσαρμογής, με την παρουσία του στο παρκέ να δείχνει πως χρειάζεται ακόμη χρόνο για να κατανοήσει τις απαιτήσεις του ευρωπαϊκού παιχνιδιού. Η μετάβαση από το NBA στη EuroLeague αποδεικνύεται πιο απαιτητική απ’ όσο αναμενόταν, κάτι που αποτυπώθηκε και στη συνολική του εικόνα.
Από την άλλη, ο Ομέρ Γιούρτσεβεν κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα, με εξαίρεση κάποιες καλές αμυντικές προσπάθειες και λίγα ριμπάουντ στα τελευταία λεπτά. Παρ’ όλα αυτά, δεν κατάφερε να δώσει τη σταθερότητα και τη δύναμη που χρειάζεται η ομάδα στη ρακέτα, στοιχείο που φαίνεται να απασχολεί το τεχνικό επιτελείο.
Δεν είναι τυχαίο ότι εκτός απροόπτου θα είναι εκείνος που θα κοπεί στο ΣΕΦ προκειμένου να παίξει ο Μήτογλου (όπως έπαιξε κόντρα σε ΠΑΟΚ και Μπασκόνια) στο “πέντε”». Μια σκέψη που δείχνει πως ο Παναθηναϊκός ίσως πειραματιστεί εκ νέου με σχήματα όπου ο Μήτογλου αναλαμβάνει ρόλο σέντερ, προσφέροντας μεγαλύτερη ευελιξία στην επίθεση και πιο σταθερή άμυνα.
Ο Εργκίν Αταμάν καλείται πλέον να βρει λύση σε μια θέση-κλειδί για την ισορροπία του ρόστερ, γνωρίζοντας πως οι απαιτήσεις της σεζόν είναι υψηλές και κάθε λεπτομέρεια μπορεί να κάνει τη διαφορά στο υψηλότερο επίπεδο.
Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Παναθηναϊκός: «Αυτός θα γυρίσει το καλοκαίρι - Τα δεδομένα με τον Τσάβες»
- Παναθηναϊκός: Η μεταγραφή-ρεκόρ που χάλασε και η επόμενη μέρα
- «Ιστορικός Γενάρης - Ο Παναθηναϊκός έβαλε προς πώληση 27 παίκτες»
- CNN Portugal: «Προτάθηκε στη Μπενφίκα ο Τετέ»
- Αταμάν: «Ταλαιπωρήθηκαν οκτώ παίκτες - Αυτό μου είπαν οι γιατροί»