Αταμάν για διαιτησία: «Είδα πολλά επιθετικά φάουλ από τον Γιάννη στις διεισδύσεις του»

Ο Εργκίν Αταμάν σχολίασε τη διαιτητική αντιμετώπιση προς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Ευρωμπάσκετ, ενώ έσταξε μέλι για τον Κώστα Σλούκα.

Αταμάν για διαιτησία: «Είδα πολλά επιθετικά φάουλ από τον Γιάννη στις διεισδύσεις του»

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τον αγώνα με την Ελλάδα: «Στην Euroleague, στα play-offs αντιμετώπισα την προηγούμενη ομάδα μου, την Εφές. Ήταν συναισθηματικά τα play-offs για εμένα. Τώρα στην Ελλάδα είναι πέντε παίκτες του Παναθηναϊκού. Ξέρω πως είναι σημαντική η Εθνική για την Ελλάδα, το ίδιο και για την Τουρκία. Έχουμε καλή ομάδα και θα είναι δύσκολο παιχνίδι.

Η Ελλάδα έχει πολύ έμπειρους παίκτες, όχι μόνο τον Γιάννη. Ο Σλούκας, ο Παπανικολάου, ο Μήτογλου, ο Ντόρσεϊ. Είναι πολύ καλοί. Έχουν πολύ εμπειρία. Σίγουρα θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι, ίσως ένα από τα καλύτερα ματς στο τουρνουά μετά τον αγώνα με την Σερβία»

Για τον Βασίλη Σπανούλη: «Ο Σπανούλης είναι καλός προπονητής. Το έδειξε στην Ελλάδα όταν προπονούσε στο Περιστέρι. Το έδειξε στη Μονακό. Είναι έξυπνος. Όταν ο Σπανούλης έπαιζε μπάσκετ ήταν ο πιο έξυπνος παίκτης στην Ευρώπη.

Το μπάσκετ δεν είναι περίπλοκο άθλημα. Έχει βρει χημεία με έμπειρους παίκτες. Παίζουν πολύ καλά. Έχει έναν από τους μεγαλύτερους αστέρες στο μπάσκετ, τον Γιάννη, τον χρησιμοποιεί πολύ καλά. Η Ελλάδα είναι πολύ καλή ομάδα. Ο Σπανούλης έκανε τρομερή δουλειά»

Για τον Τσεντί Οσμάν: «Ο Τσεντί δεν είναι καλά. Δεν είναι καλά. Ο τραυματισμός είναι πολύ σοβαρός. Το μόνο θετικό για εμάς είναι ότι δεν υπάρχει κάταγμα κοπώσεως στο πόδι του. Δεν είναι ο αστράγαλος, είναι το πόδι του. Έχει χτυπήσει στο πόδι του.

Οι ιατροί θα προσπαθήσουν να τον θεραπεύσουν. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα είναι στο 100%. Αύριο δεν θα μπορέσει να προπονηθεί. Θα δούμε την κατάστασή του την μέρα του αγώνα. Είναι πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς. Αυτό το ματς δεν έχει δικαιολογίες για εμάς. Πρέπει να βρούμε λύσεις ακόμα και αν δεν παίξει»

Για τον Κώστα Σλούκα και τον Ντίνο Μήτογλου: «Δεν υπάρχει προπονητής να σταματήσει τον Σλούκα στο παρκέ. Οι παίκτες μου θα προσπαθήσουν. Δεν έχω ειδικές τακτικές να σταματήσω τον Σλούκα. Ο Μήτογλου είναι τρομερός παίκτης. Κάποιες μέρες παίζει εξαιρετικά, κάποιες κάνει λίγο χειρότερες εμφανίσεις. Ελπίζω ότι δεν θα είναι σε εξαιρετική μέρα. Ο Σλούκας για εμένα είναι ο καλύτερος πόιντ γκαρντ στην Ευρώπη»

Για τον Αλέξανδρο Σαμοντούροβ: «Είμαι περήφανος για όλο μου το σταφ γιατί πέρσι, ειδικά στο δεύτερο μισό της σεζόν όταν είδαμε τις ικανότητές του του δώσαμε πολύ σημαντικά λεπτά. Όπως θυμάστε έπαιξε πολύ σημαντικά λεπτά στον τελικό με τον Ολυμπιακό.

Ήταν ο MVP στον ημιτελικό του ελληνικού πρωταθλήματος και τώρα είμαι πολύ χαρούμενος που τον βλέπω να παίζει πραγματικά λεπτά και να κάνει εκπληκτικές εμφανίσεις. Είναι τρομερό παιδί και θα είναι από τα νέα αστέρια του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν πολλά αστέρια από τις νέες γενιές. Πιστεύω ότι ο Σαμοντούροβ θα είναι ένας από αυτούς, ίσως ο καλύτερος αυτής της νέας γενιάς»

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Ο Γιάννης μπορεί να σκοράρει. Δεν θα συγκεντρωθούμε στο να σταματήσουμε τον Γιάννη. Θα συγκεντρωθούμε στο να παίξουμε την άμυνά μας. Θα σκεφτούμε τι match-up θα κάνουμε και επίσης θέλω να πω ότι ο Σπανούλης όχι μόνο είναι καλός προπονητής τεχνικά αλλά είναι και ψυχολογικά είναι πολύ έξυπνος. Στο παρελθόν μιλήσαμε πολύ, νομίζω έχει μάθει μερικές ψυχολογικές στρατηγικές από εμάς ή ήταν έτσι.

Στην Κύπρο είπε ότι ο Γιάννης παίρνει λίγες βολές σε σχέση με τον Ντόντσιτς, τον Σενγκούν και τον Γιόκιτς. Και είδα ότι χθες κόντρα στην Λιθουανία εκτέλεσε 16 βολές. Έξυπνη κίνηση. Μπορώ να πω και άλλα πράγματα στον ψυχολογικό τομέα. Στο ΝΒΑ και στην Ευρώπη είναι διαφορετικά. Στο ΝΒΑ υπάρχει πολύ χώρος στην επίθεση και ο Γιάννης είναι ο καλύτερος για αυτό.

Στο ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι διαφορετικά. Δεν υπάρχουν κανόνες για την άμυνα και είδα ότι έκανε πολλά επιθετικά φάουλ. Οι διαιτητές μπορούν να σφυρίζουν τα φάουλ που του κάνουν αλλά πρέπει να τσεκάρουν καλά και όταν κάνει διεισδύσεις αν υπάρχουν επιθετικά φάουλ. Γιατί είδα στα προηγούμενα ματς πολλά επιθετικά φάουλ. Αυτή είναι η ψυχολογική μου στρατηγική»

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr