Final Four Αθήνα: Τα... έδωσε όλα ξανά ο Ολυμπιακός, τι συνέβη στην ψηφοφορία!

Μετά από έντονη ψηφοφορία, οι ομάδες αποφάσισαν υπέρ της ελληνικής πρότασης, με το ΟΑΚΑ να ετοιμάζεται για τη μεγάλη διοργάνωση τον Μάιο του 2026.

Το «τραβάνε» οι Αγγελόπουλοι: Πέρασε 1.5 ώρα στο γραφείο του Βρούτση

Η απόφαση για την έδρα του Final Four της EuroLeague το 2026 ανήκει πλέον στην Αθήνα. Με ψήφους 8-3 και δύο λευκά, οι μέτοχοι της διοργάνωσης ολοκλήρωσαν τη διαδικασία, βάζοντας τέλος σε μια υπόθεση που απασχόλησε για μήνες.

Το ΟΑΚΑ θα φορέσει ξανά τα «γιορτινά» του 18 χρόνια μετά την τελευταία φορά, φιλοξενώντας από τις 22 έως τις 24 Μαΐου 2026 την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική μπασκετική γιορτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του sdna.gr η διαδικασία κάθε άλλο παρά ήρεμη ήταν. Ο Ολυμπιακός διαφώνησε έντονα με την EuroLeague, σε μια συζήτηση που κράτησε περίπου μία ώρα. Από την πλευρά της Αρμάνι Μιλάνο, ο Χρήστος Σταυρόπουλος πρότεινε να μεταφερθεί η συζήτηση σε δια ζώσης συνάντηση στη Βαρκελώνη.

Τελικά, η αντίθεση Φενέρμπαχτσε, Μπασκόνια και ΤΣΣΚΑ σε νέα αναβολή «ξεμπλόκαρε» τη διαδικασία και οδήγησε σε ψηφοφορία. Το αποτέλεσμα ήταν σαφές: η Αθήνα πήρε το Final Four, αφήνοντας πίσω το «μπλοκ» των Σέρβων και όσων συμμάχησαν μαζί τους.

Με αυτόν τον τρόπο, η Ελλάδα επιστρέφει δυναμικά στον χάρτη των μεγάλων διοργανώσεων, ενισχύοντας το brand του ελληνικού μπάσκετ σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr