Ξεκάθαρος ο GM της εθνικής Γαλλίας για Λεσόρ: «Επιστρέφει αλλά δεν θα πάρουμε κανένα ρίσκο»

Η εθνική ομάδα μπάσκετ της Γαλλίας αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στη θέση του σέντερ ενόψει του EuroBasket 2025, όμως δεν προτίθεται να διακινδυνεύσει την υγεία του Ματίας Λεσόρ, ακόμα κι αν είναι μια από τις βασικές της ελπίδες κάτω από το καλάθι.

Ξεκάθαρος ο GM της εθνικής Γαλλίας για Λεσόρ: «Επιστρέφει αλλά δεν θα πάρουμε κανένα ρίσκο»

Ο Παναθηναϊκός στερήθηκε για σχεδόν μισό χρόνο τις υπηρεσίες του Ματίας Λεσόρ, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο ματς με την Μπασκόνια, παθαίνοντας κάταγμα περόνης. Η απουσία του άφησε εμφανές κενό στην ρακέτα, με τον Εργκίν Αταμάν να προσπαθεί να καλύψει το χαμένο έδαφος με άλλες λύσεις.

Παρά την πολύμηνη αποχή, ο δυναμικός σέντερ κατάφερε να επιστρέψει στην ενεργό δράση στα τέλη της σεζόν. Αγωνίστηκε ξανά στο Final Four της Euroleague στο Άμπου Ντάμπι, όπου ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε από τη Φενέρμπαχτσε στον ημιτελικό. Ο Λεσόρ αγωνίστηκε με αυταπάρνηση, όμως η ομάδα δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό.

Μετά από αυτή τη συμμετοχή, ο Παναθηναϊκός και ο προπονητής του αποφάσισαν να μην επιβαρυνθεί ξανά ο παίκτης και έτσι ο Λεσόρ δεν αγωνίστηκε στους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος, ώστε να ολοκληρώσει απερίσπαστος την αποκατάστασή του. Στον σύλλογο επικρατεί αισιοδοξία για την πλήρη επάνοδό του, με τον ίδιο να έχει ξαναβρεί σε σημαντικό βαθμό τη φυσική του κατάσταση.

Η κατάστασή του όμως αφορά πλέον και την Εθνική Γαλλίας, στην οποία είναι κανονικά ενταγμένος για το μεγάλο ευρωπαϊκό τουρνουά του 2025. Με δεδομένο ότι οι Γάλλοι δεν θα έχουν στη διάθεσή τους ούτε τον Βικτόρ Γουενμπανιαμά, ούτε τον Ρούντι Γκομπέρ, ούτε τον Μουσταφά Φαλ, η συμμετοχή του Λεσόρ αποκτά κρίσιμο χαρακτήρα.

Για την πορεία της αποθεραπείας του μίλησε στα ΜΜΕ της Γαλλίας ο GM της εθνικής, Μπορίς Ντιό, ο οποίος ξεκαθάρισε πως η συμμετοχή του σέντερ του Παναθηναϊκού θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από το αν θα είναι απόλυτα έτοιμος:

«Παρακολουθούμε τον Ματίας καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Τόσο το δικό μας ιατρικό επιτελείο, όσο και αυτό του συλλόγου, βρίσκεται σε συνεχή επαφή έτσι ώστε να επιβλέπει την επιστροφή του. Ναι, γυρίζει από τραυματισμό, αλλά είμαστε αρκετά σίγουροι, όπως και ο Ματίας, ότι μπορεί να είναι σε άριστη κατάσταση μέχρι την έναρξη. Έχουμε ακόμα έναν μήνα μπροστά μας. Φυσικά, η υγεία των παικτών είναι η προτεραιότητά μας και δεν θα πάρουμε κανένα ρίσκο. Θα λάβουμε κάθε προφύλαξη για να τον αξιολογήσουμε πριν επιστρέψει στο γήπεδο, ώστε να είμαστε βέβαιοι ότι είναι 100% έτοιμος».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr