Ιωαννίδης, Σφιντέρσκι και… το ερωτηματικό στην κορυφή της επίθεσης

Ο κόσμος αγχώνεται για το ποιος θα είναι ο αντι-Ιωαννίδης εάν κι εφόσον ο Φώτης παραχωρηθεί.

Σπουδαίο επίτευγμα: Ο Ιωαννίδης πέτυχε το «Goal of the Season» στο Conference League (pic)

Κάποιοι προτιμούν να έρθει πρόταση και ο ποδοσφαιριστής να αποχωρήσει, μόνο που δεν είναι εύκολο να βρεις εκεί έξω σκόρερ που θα σου εγυηθεί πάνω από 20 γκολ ανά χρονιά.

Μια καλή ομάδα πρέπει πια στην επίθεση να έχει παίκτες ικανούς να κάνουν διαφορετικές δουλειές: ένας που να τα κάνει όλα είναι δυσεύρετος, κοστίζει πανάκριβα και φυσικά θα τον ψάχνουν και αγοραστές με μεγαλύτερη φήμη και παχύ πορτοφόλι, σιγά να μην θέλει να αγωνιστεί στην Ελλάδα.

Ο Βιτόρια, πάντως, έχει πει ότι θέλει φορ διαφορετικού τύπου, δεδομένου ότι ο Γερεμέγιεφ κατά μεγάλο ποσοστό αποχωρεί, ο Ιωαννίδης δεν είναι σίγουρος ότι θα παραμείνει, άρα η μόνη σταθερά παραμένει ο Κάρολ Σφιντέρσκι. Ο Πορτογάλος έχει πει πως χρειάζεται στράικερ να μπορεί να τελειώνει αντεπιθέσεις κι έναν που να λειτουργεί σαν παίκτης περιοχής, παίζοντας δίπλα στον Πολωνό.

Η αξιοποίηση του φορ απαιτεί πρώτον αυτός να έχει καλά στοιχεία και δεύτερον να του δώσεις και χρόνο για να τα καταθέσει στο γκαζόν. Σε μια ακόμα χρονιά που το κλαμπ ισορροπεί ανάμεσα στο «θέλω να διεκδικήσω το πρωτάθλημα» και «στο θέλω να αξιοποιήσω το χρόνο» για εμάς προτεραιότητα θα έπρεπε να είναι το δεύτερο, δηλαδή η απόκτηση παιδιών που θα εξελιχθούν, θα σε ανεβάσουν επίπεδο και με την πάροδο του χρόνου θα δημιουργήσουν κορμό.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr