Τελικοί μπάσκετ: Η πρόθεση του Παναθηναϊκού και η επόμενη μέρα

Ο δεύτερος τελικός της Stoiximan Basket League φαίνεται πως δεν έφερε μόνο αθλητικές εντάσεις, αλλά και σοβαρές αναταράξεις στο σύνολο του ελληνικού μπάσκετ, με το ενδεχόμενο πλήρους διακοπής του πρωταθλήματος να βρίσκεται πλέον στο τραπέζι των συζητήσεων της Πολιτείας.

Τελικοί μπάσκετ: Η πρόθεση του Παναθηναϊκού και η επόμενη μέρα

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, προχώρησε σε πρωτοβουλία για κατευνασμό των παθών, απευθύνοντας επίσημο κάλεσμα στους ιδιοκτήτες του Παναθηναϊκού AKTOR και του Ολυμπιακού, για να βρεθούν από κοντά την Τετάρτη 4 Ιουνίου και να συζητήσουν πιθανές διεξόδους.

ΟΔημήτρης Γιαννακόπουλος δήλωσε αποφασισμένος να στηρίξει τη συνέχιση του πρωταθλήματος, κόντρα στα σενάρια οριστικής διακοπής.

Ο ισχυρός άνδρας της «πράσινης» ΚΑΕ φαίνεται διατεθειμένος να παραστεί στη συνάντηση με τον Υφυπουργό, εκφράζοντας έτσι την πρόθεσή του να συμβάλει θετικά στην επίλυση της κρίσης. Ωστόσο, σε αυτή τη φάση, δεν φέρεται πρόθυμος να συνυπάρξει στον ίδιο χώρο με τους αδερφούς Αγγελόπουλους, με τους οποίους οι σχέσεις παραμένουν τεταμένες.

Στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού θεωρούν πως η λύση δεν είναι το πρόωρο τέλος της σεζόν, ειδικά από τη στιγμή που έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικές οικονομικές και οργανωτικές επενδύσεις τα τελευταία δύο χρόνια, οι οποίες δεν μπορούν να πεταχτούν στον κάλαθο των αχρήστων χωρίς σοβαρή σκέψη.

Παίκτες και τεχνικό τιμ έχουν επίσης εκφράσει τη θέλησή τους να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα εντός παρκέ, όπως αρμόζει σε μια διοργάνωση τέτοιου επιπέδου, ώστε οι κόποι της χρονιάς να μην πάνε χαμένοι.

Η ενδεχόμενη παρουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου το μεσημέρι της Τετάρτης στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς από αυτή τη συνάντηση μπορεί να κριθούν πολλά για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ. Όλοι πλέον περιμένουν με αγωνία τις εξελίξεις.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr