Χελάκης: «Ο Παναθηναϊκός δεν έπεισε ότι είναι καλύτερη ομάδα από την Εφές»

Ο Γιώργος Χελάκης αναφέρθηκε μέσω της εφημερίδας «Sportday» για την απόδοση του Παναθηναϊκού στα ματς με την Αναντολού Εφές για τα playoffs της Euroleague.

Όλα αλλάζουν εκτός από την κατάρα – Ο Παναθηναϊκός ξανά στο ίδιο έργο!

Αναλυτικά όσα έγραψε:

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αντίπαλο την Ρεάλ. Την ομάδα που σαρώνει τα τρόπαια κι έχει την πιο βαριά φανέλα στην Ευρώπη. Ως προς αυτό δεν υπάρχει αμφιβολία. Πέρα από αυτό, ο Ολυμπιακός τη νίκησε δύο φορές στην έδρα του αλλά δεν την γονάτισε. Τη λύγισε και στα δύο παιχνίδια παρά το γεγονός ότι οι Ισπανοί το πάλεψαν σκληρά. Είναι σίγουρo πως μέσα στην έδρα τους θα το επιδιώξουν με μεγαλύτερη ζέση και σαφώς περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας. Η ομάδα του Μπαρτζώκα έχει τον πρώτο λόγο γιατί το πολύ-πολύ να έρθει και πάλι η σειρά στον Πειραιά αλλά μέχρι εκεί. Γάιδαρος δεμένος δεν υπάρχει. Το πιο αμφίρροπο ζευγάρι είναι εκείνο της Εφές με τον Παναθηναϊκό. Εδώ θα γίνει της αλεπούς ο θάνατος, μέσα κι έξω από το νεόδμητο γήπεδο της τούρκικης ομάδας. Οι φωνές των «πράσινων» για τη διαιτησία έχουν σίγουρα διαπεράσει τα κτήρια των γραφείων της διοργανώτριας. Οι φωνές ακόμα και σε περιπτώσεις που δεν κρίνονται δικαιολογημένες πάντα δημιουργούν καταστάσεις και γεγονότα.

Στα δικά μου μάτια δεν υπάρχει λόγος η Ευρωλίγκα να θέλει να ταξιδέψουν στο Άμπου Ντάμπι δύο ομάδες από την Τουρκία και μία από την Ελλάδα. Τέτοιες επιδιώξεις ακόμα κι αν είναι υπαρκτές πάντα ή σχεδόν πάντα θα σκοντάφτουν στην πραγματικότητα που διαμορφώνεται στα παρκέ από τις ομάδες που συγκρούονται. Κι εδώ ξεκινάει το πρόβλημα για την ομάδα του Αταμάν. Ο Παναθηναϊκός δεν έπεισε σε κανένα από τα δύο παιχνίδια στην έδρα του πως είναι σώνει και καλά καλύτερη ομάδα από την Εφές. Δεν προέκυψε ουσιώδης διαφορά σε κανένα από τα δύο παιχνίδια.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr