Παναθηναϊκός: Ευκαιρία για τον κόουτς Σερέλη
Πρόκληση για τον Χρήστο Σερέλη το αποψινό ματς στο Κάουνας. Ο βοηθός του Εργκίν Αταμάν θα κοουτσάρει τον πρωταθλητή σε μια χώρα που ζει κι αναπνέει για το άθλημα και πάντα δυσκολεύει το τριφύλλι.
Πέρσι οι πράσινοι διαλύθηκαν στις αρχές Φλεβάρη (80-68), παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και μάλιστα σε μια έδρα που «έβραζε» και δεν θύμιζε ούτε στο ελάχιστο τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν στην πόλη της Λιθουανίας.
Χωρίς επιθετικές λύσεις στο τελευταίο πεντάλεπτο της β’ περιόδου δεν λειτουργούσε τίποτα σωστά για τους φιλοξενούμενους οι οποίοι δέχτηκαν επιμέρους 17-5 (!!) πετώντας στα σκουπίδια την προσπάθεια που είχε προηγηθεί. Η άμυνα της Ζαλγκιρις είχε αναγκάσει τους αντιπάλους της σε πολλά λάθη και κακές επιλογές στην επίθεση.
Η οικοδέσποινα έλεγχε απόλυτα τον ρυθμό του αγώνα και έκλεισε το 3ο δεκάλεπτο έχοντας διαφορά οκτώ πόντων (64-56) η οποία σύμφωνα με την εξέλιξη του αγώνα και της εικόνας που είχε παρουσιάσει ο Παναθηναϊκός από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά, αποτελούσε μαξιλαράκι ασφαλείας.
Στο 35′ ο δείκτης του σκορ είχε εκτοξευθεί και στο +12 (72-60) για λογαριασμό των γηπεδούχων, καθώς τίποτα δεν λειτουργούσε σωστά για την ελληνική ομάδα. Ο Κίναν Έβανς ήταν εκείνος που έκανε την διαφορά στο ματς βάζοντας «φωτιά» στην Zalgirio Arena.
Τελείωσε το ματς έχοντας 22 πόντους με 4/5 δίποντα, 4/5 τρίποντα, 2/2 βολές, 5 ασίστ, 5 κλεψίματα, 3 ριμπάουντ και κανένα λάθος. Θα τον δούμε σύντομα μπροστά μας στα ντέρμπι με τους άλλους.
Δημήτρης Στρατής
Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Άκης: «Έφυγα στενοχωρημένος - Με τη διαιτησία και τον Χουάνκαρ τη βγάζει ο Παναθηναϊκός» (vid)
- «Αν ο Παναθηναϊκός επιμείνει θα κλείσει τον Τσάπρα»
- Ακραίο σενάριο στο «X» για Παναθηναϊκό και Ελ Κααμπί - Επικές αναρτήσεις με Αλαφούζο και... Σλούκα! (pics)
- «Γι' αυτό δεν πήρε εξάρι ο Παναθηναϊκός - Οι προτάσεις από Μπενίτεθ και Διευθυντές»
- Κοτζιάς: «Τι ισχύει για Σάριτς και Παναθηναϊκό»