Παναθηναϊκός: Θηρίο ο Οσμάν!

Εμφατική η νίκη στην Τουρκία χωρίς Μήτογλου, Γκριγκόνις, Παπαπέτρου. Για Σλούκα, Ναν, Γκραντ, τι να γράψουμε πια, έχουν στερέψει οι λέξεις πια για να αποδοθεί το μεγαλείο και η επίδρασή τους στον πρωταθλητή.

Παναθηναϊκός: Θηρίο ο Οσμάν!

Θα σταθούμε στον Τσεντί Οσμάν που πήγε σούπερ στην άμυνα απέναντι στον παικταρά που λέγεται Χέις-Ντέηβις.

Ο τύπος είναι θηρίο. Ακόμα μεν ψάχνει να βρει τον καρπό του, αλλά το άθλημα το καταλαβαίνει. Ασυναγώνιστος στο ανοιχτό γήπεδο, τσαλαπατά και τους συμπαίκτες του όταν πατήσει βαμμένο μιας και αποτελεί φοβερή φυσική παρουσία.

Μεγάλο άνοιγμα χεριών, δυνατός κορμός, καλός finisher βαθιά στη ρακέτα, αποτελεσματικός σε καταστάσεις transition. Γρήγορα πόδια, τρέχει πολύ καλά το παρκέ και μπορεί κάλλιστα να μαρκάρει περιφερειακό ανεβαίνοντας ψηλά.

Hustle player που δείχνει να έχει μεγάλο κίνητρο να αποδείξει στον Αταμάν ότι δεν λάθεψε με την επιλογή του να τον φέρει στην Αθήνα, με το που πατάει παρκέ το μετατρέπει σε… πεδίο μάχης. Δουλεύει σταδιακά το σουτ του από μέση απόσταση, με στόχο να βελτιωθεί κι εκεί.

Είναι παίκτης ενστίκτου αλλά στην εξίσωση πρέπει να προσθέσει και μυαλό. Στην Ευρώπη δεν είναι όπως στο ΝΒΑ, εδώ στα ντέρμπι απαγορεύεται να χάσεις συγκέντρωση σου. Μαζί με Παπαπέτρου, Χουάντσο, μπορούν να προσφέρουν ποικιλία σχημάτων στον κόουτς.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News

Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr