Παναθηναϊκός: Προσοχή στην περίπτωση Μαντζούκα

Πέρσι τέτοια εποχή ο Λευτέρης Μαντζούκας έκανε μια σούπερ εμφάνιση κόντρα στη Μπάγερν στην Ευρωλίγκα, βάζοντας τα τριποντάκια του, παίρνοντας τα εύσημα προπονητή, Τύπου, συμπαικτών του, με τους οπαδούς να περιμένουν ανάλογη συνέχεια για ένα παιδί η απόκτηση του οποίου (σε εποχές “εσόδων-εξόδων”) είχε πανηγυριστεί σαν πρωτάθλημα μιας και τον είχαν …διπλαρώσει οι Αγγελόπουλοι.

Φοβερή ατάκα για Μαντζούκα: «Σταμάτα - Φτάνει με την προπόνηση!» (vid)

Μερικά χρόνια μετά ο Λευτέρης παραμένει εκτός κεντρικής σκηνής, δανεικός σε δύο ομάδες μέσα σε λίγους μήνες. Ο physical Αρης του Καστρίτη δεν του ταίριαξε αν και ο Παναθηναϊκός τον έστειλε εκεί για να παίξει παραπάνω παιχνίδια αντιμετωπίζοντας ομάδες Eurocup.

Σίγουρα η υποβάθμιση στο Μαρούσι δεν ήταν ότι καλύτερο για τον παίκτη που μετά τον Αταμάν είδε κι άλλον προπονητή να τον ρίχνει, έστω κι αν ο κόουτς του Αρη δε είναι στο ίδιο επίπεδο με τον Τούρκο. Πάντως, η εικόνα του κόουτς να κράζει τον αθλητή προ ημερών στο ΣΕΦ στη συντριβή των Μακεδόνων, με το παιδί να φεύγει για τα αποδυτήρια εν ώρα αγώνα ήταν άσχημη.

Εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε καταστροφικός ο δανεισμός του Μαντζούκα στους Θεσσαλονικείς, το περιβάλλον δεν του ταίριαξε, ούτε το μπασκετικό ξύλο που παίζει τα τελευταία χρόνια ο Αρης. Ο πρωταθλητισμός είναι σκληρός, αν δεν προλάβεις τα βαγόνια που περνούν από μπροστά του θα το κάνει επόμενος κι εσύ θα έχεις χάσει την σειρά σου.

Ο Λευτέρης είναι μικρός σε ηλικία, οφείλει να σκληρύνει πνευματικά, να δουλέψει περισσότερο, να καθαρίσει το μυαλό του, ειδάλλως θα καταντήσει παίκτης του σωρού.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News

Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr