Με άδεια χέρια επιστρέφει στην Αθήνα ο Παναθηναϊκός, το ντέρμπι στη Ρεάλ Μαδρίτης

Η παράδοση... Ράντοβιτς συνεχίστηκε στο WiZink Center, ο Παναθηναϊκός έχασε το παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης και επιστρέφει στην Ελλάδα με 0/2 νίκες στην πρώτη διαβολοβδομάδα της Ευρωλίγκα. Πρώτος σκόρερ ο Ναν, κράτησαν τον Παναθηναϊκό στο α' μέρος οι Χουάντσο-Παπαπέτρου. Στο 2-2 το Τριφύλλι στην Ευρωλίγκα.

Με άδεια χέρια επιστρέφει στην Αθήνα ο Παναθηναϊκός, το ντέρμπι στη Ρεάλ Μαδρίτης

Η Ρεάλ έκανε εκρηκτικό ξεκίνημα στο παιχνίδι με επιμέρους σκορ (14-3). Ο Αταμάν προχώρησε σε τρεις αλλαγές με το πέρασμα των Σλούκα, Παπαπέτρου και Χουάντσο. Η «Βασίλισσα» με 5/6 τρίποντα και αντίδραση από τον Καμπάτσο πήγε στο +14 από πολύ νωρίς στην αναμέτρηση του WiZink Center (19-5).

Ο Χουάντσο έδωσε λύσεις στην επίθεση για τον Παναθηναϊκό (19-10). Δια χειρός Παπαπέτρου οι «πράσινοι» απάντησαν σε νέο καλάθι του Καμπάτσο (23-14). Νέο τρίποντο από τον Χουάντσο διαμόρφωσε το σκορ στο 25-17. Ο Λεσόρ αστόχησε σε δύο βολές με αποτέλεσμα να μην πέσει περαιτέρω η διαφορά πριν τη συμπλήρωση των 10′ (28-19).

Με το αριστερό χέρι ο Καμπάτσο «τρύπησε» την άμυνα του Τριφυλλιού (32-21). Λεσόρ και Γιουρτσεβέν ξεκίνησαν με 0/4 βόλες. Γιουρτσεβέν και Ιμπάκα πήραν από μία τεχνική ποινή. Ο Λεσόρ μείωσε σε 32-26. Τη χειρότερη στιγμή εμφανίστηκε ο Γιουλ στο παρκέ για τους «πράσινους» που πέτυχε το πρώτο του «μανταρίνι» (35-26).

Ο Ντεκ ευστόχησε σε νέο τρίποντο, ως απάντηση στον εξαιρετικό Παπαπέτρου (40-31). Ο Ναν έφθασε στους 6 πόντους και ο Παναθηναϊκός πλησίασε περισσότερο τη Ρεάλ (42-38). Ο Αταμάν έχασε challenge για τις βολές του Ντεκ, το ημίχρονο έληξε 43-38.

Στο β’ μέρος ο Ναν ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο και σουτ τριών πόντων (43-41). Ο Μούσα κράτησε όρθια τη Ρεάλ (50-45). Από ένα αντι-αθλητικό φάουλ που δόθηκε στον Ναν ο Παναθηναϊκός έχασε τη συγκέντρωσή του και οι Ισπανοί πήγαν στο +11 (59-48). Ο Αμερικανός βρήκε ξανά τον ρυθμό του στην επίθεση, ο Όσμαν που επέστρεψε στο παρκέ έδωσε ελπίδες στο Τριφύλλι με προσφορά σε άμυνα-επίθεση στην τελευταία φάση της 3ης περιόδου (70-58).

Το τελευταίο μέρος του αγώνα άρχισε με καλάθι του Γιούρτσεβεν (70-60). Η Ρεάλ βρήκε ρυθμό στην επίθεση κι αυτό ήταν ένα άσχημο νέο για τον Παναθηναϊκό (76-62). Οι Πρωταθλητές Ευρώπης έβγαλαν σφυγμό με σουτ μέσης απόστασης του Ναν (78-69). Ο Γιουρτσεβέν ευστόχησε σε ζευγάρι βολών, ο Ματέο πήρε τάιμ άουτ.

Ο Όσμαν «ξύπνησε» και με νέο τρίποντο κράτησε ζωντανό τον Παναθηναϊκό, όμως, ο Καμπάτσο τιμώρησε με το ίδιο νόμισμα. Ο Χουάντσο πήρε επιθετικό ριμπάουντ και σκόραρε (85-76). Ο Λεσόρ κάρφωσε για το 85-78. Ο Χεζόνια ευστόχησε στο πρώτο του τρίποντο, ο Χουάντσο έκανε ρεκόρ πόντων με τον Παναθηναϊκό (88-81).

Ο Λεσόρ πήρε κι αυτός επιθετικό ριμπάουντ και συνδέθηκε με το καλάθι για το 90-83. Ο Οσμάν κλείδωσε το τελικό 90-86.

Τα δεκάλεπτα: 28-19, 43-38, 70-58, 90-86

Ρεάλ Μαδρίτης (Τσους Ματέο): Αμπάλδε, Καμπάτσο, Ρατάν-Μέις, Γκονζάλεθ, Χεζόνια, Μούσα, Ντεκ, Γκιγιέ, Ιμπάκα, Ταβάρες, Γιουλ, Εντιαγιέ

Παναθηναϊκός Aktor (Εργκίν Αταμάν): Καλαϊτζάκης, Μπράουν, Σλούκας, Όσμαν, Παπαπέτρου, Γκραντ, Ναν, Λεσόρ, Γκριγκόνις, Ερνανγκόμεθ, Μήτογλου, Γιούρτσεβεν

Exit mobile version