«Εξοντώθηκε» στο Παρίσι ο Παναθηναϊκός Aktor, πρώτη ήττα στην Ευρωλίγκα (vid)

Ο Παναθηναϊκός Aktor εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων απέναντι στην Παρί με τη νεοφώτιστη ομάδα να πανηγυρίζει μια ιστορική νίκη στη γεμάτη Accor Arena (84-80). Παράπονα από τους «πράσινους» για τις διαιτητικές αποφάσεις στο διάστημα 35-40′. Διασώθηκαν Μπράουν-Λεσόρ.

«Εξοντώθηκε» στο Παρίσι ο Παναθηναϊκός Aktor, πρώτη ήττα στην Ευρωλίγκα (vid)

Το πρώτο καλάθι του Παναθηναϊκού πέτυχε ο Γκριγκόνις με σουτ τριών πόντων στη λήξη του χρόνου (0-3). Τη σκυτάλη στην επίθεση πήρε ο Λεσόρ, ο Μήτογλου με διπλή προσπάθεια έδωσε προβάδισμα στους «πράσινους» (7-9). Το τηλεοπτικό τάιμ άουτ βρήκε τους παίκτες του Αταμάν στα πέντε φάουλ.

Ο Οσμάν με την είσοδό του ξεκόλλησε το Τριφύλλι στην επίθεση με τρίποντο, αλλά στην επόμενη φάση η άμυνα των Πρωταθλητών Ευρώπης το πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα (17-12). Ο Παναθηναϊκός και πάλι «προκάλεσε» το 24άρι, και εντός του διαθέσιμου χρόνου ο Μπράουν «πυροβόλησε» για τρεις (17-15).

Ο Χίφι εξελίχθηκε σε κακός μπελάς για τον «Επτάστερο» (19-15). Ο Μπράουν ολοκλήρωσε το πρώτο δεκάλεπτο στους 7 πόντους (21-19). Στο ξεκίνημα του β’ δεκαλέπτου ο Ουατάρα πέρασε εύκολα ως το καλάθι του Παναθηναϊκού (25-19). Ο Γιουρτσεβέν νίκησε δύο αντιπάλους, η γαλλική ομάδα χτύπησε στον αιφνιδιασμό (27-21). Ο Σορτς οδήγησε την Παρί στο +8 (29-21).

Η συνεργασία των Ισπανών έβαλε και τον Χουάντσο στον πίνακα των σκόρερ, όμως, οι «πράσινοι» δεν συμμορφώθηκαν στην άμυνα (31-23). Μάκολμ και Σορτς ανάγκασαν τον Αταμάν να πάρει τάιμ άουτ (36-25). Παρά τις παρατηρήσεις του πράσινου τεχνικού, το Τριφύλλι δέχτηκε νέο τρίποντο από τον Μάκολμ (39-25).

Ο Λεσόρ έφερε το στιγμιότυπο της βραδιάς έπειτα από ατομική προσπάθεια και κάρφωμα στη ρακέτα (39-27). Ο Χίφι έβαλε ένα «τρελό» τρίποντο και η διαφορά εκτοξεύτηκε για τους Γάλλους στο +15 (42-27). Ο Γκραντ έδωσε «ανάσα» στον Παναθηναϊκό με τρίποντο (42-30). Ο Λεσόρ έριξε την απόσταση σε μονοψήφια τιμή από τη γραμμή των βολών (42-33).

Τα λάθη επέστρεψαν τη χειρότερη στιγμή για τον Παναθηναϊκό (44-33). Την τελευταία λέξη στο πρώτο ημίχρονο είπε ο Ναν με το πρώτο του καλάθι στην αναμέτρηση (45-39). Ο Αμερικανός σταρ γύρισε στο παρκέ και έφερε την ομάδα του ακόμα πιο κοντά στο ξεκίνημα του β’ μέρους (45-41).

Ο Σορτς με γκολ-φάουλ απομάκρυνε εκ νέου στο σκορ την Παρί, ο Λεσόρ ψαλίδισε τη διαφορά στους 6 που παίζει σαν… στο σπίτι του (52-46). Ο Μάκολμ διαμόρφωσε το σκορ στο 56-46 με απίθανο κάρφωμα στο ανοιχτό γήπεδο ανάμεσα σε δύο αντιπάλους (56-46). Ο Ναν με ένα δύσκολο τρίποντο έκανε το 62-53. Ο Χίφι σε ασταμάτητους ρυθμούς έφερε έντονη ανησυχία στον Παναθηναϊκό (69-59). Ο Γκραντ σημάδεψε στο στόχο από μακρινή απόσταση.

Στο 4ο δεκάλεπτο οι Χουάντσο – Ναν μάζεψαν τη ζημιά του 3ου δεκαλέπτου (69-63). Ο Αταμάν έκανε challenge, οι διαιτητές δεν άλλαξαν την απόφασή τους και επιβράβευσε με δύο βολές τον Σορτς. Η Παρί σπατάλησε πέντε ελεύθερες βολές, όμως και ο Παναθηναϊκός έκανε λανθασμένες επιλογές στην επίθεση (75-68).

Οι διαιτητές τιμώρησε με αντι-αθλητικό φάουλ τον Ναν, ενώ ο Αταμάν χρεώθηκε με τεχνική ποινή. Οι γηπεδούχοι έφθασαν σε ένα «5-0» και πήραν και την κατοχή (78-68). Ο Σορτς έκανε πολύ δύσκολο το έργο του Παναθηναϊκού στα τελευταία δύο λεπτά (80-68). Ο Γκριγκόνις με έμμεσο τρίποντο έδωσε κάποιες ελπίδες στο Τριφύλλι (80-73).

Σε μια τρελή εξέλιξη ο Χουάντσο με τρίποντο έφερε τον Παναθηναϊκό σε απόσταση ενός καλαθιού (83-80) με 6” να απομένουν. Η ομάδα του Αταμάν δεν έκλεψε τη μπάλα και η Παρί διασφάλισε τη νίκη από τη γραμμή των βολών (84-80).

Τα δεκάλεπτα: 21-19, 45-39, 69-59, 84-80

Παρί: Σορτς, Μάκολμ, Χίφι, Γουάρντ, Καβαλιέρ, Σι, Κέσσενς, Ερέρα, Χέις, Σάρβιν, Γιαντούνεν, Ουατάρα

Παναθηναϊκός Aktor: Καλαϊτζάκης, Μπράουν, Σλούκας, Όσμαν, Παπαπέτρου, Γκραντ, Ναν, Λεσόρ, Γκριγκόνις, Χουάντσο, Γιούρτσεβεν

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr