Παναθηναϊκός: Άλλη μια στοχευμένη μεταγραφή από Αταμάν

Επί Εργκίν Αταμάν (εξαιρουμένης της περίπτωσης Μπαλτσερόφσκι) πάντα κάνει προσεγμένες επιλογές στην αγορά και ο Ομέρ Γιουρτσεβέν εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο.

Αταμάν: Οι δηλώσεις μετά το 1-0 - Ατάκες για παίκτες και οπαδούς!

Ο Τούρκος δεν είναι εντυπωσιακός, δεν πηδάει στον Θεό όπως ο Αντετοκούνμπο, ούτε είναι θεαματικός σαν τον Ματίας Λεσόρ.

Ωστόσο τις προάλλες με τη Μπάγερν ήταν τόσο ΜΕΣΤΟΣ (κάτι μας λέει ότι αν έπαιζε στην Πυλαία το ματς δεν θα έφτανε να κριθεί στο τελευταία λεπτό, κόντρα στον αξιόμαχο ΠΑΟΚ) που άφησε τον Γάλλο στο γήπεδο 27 λεπτά.

Πέρσι ο σταρ από τη Μαρτινίκα το “35άρι” το είχε σίγουρο, σε σημείο πολλοί να απορούμε πως άντεξε μια ολόκληρη χρονιά να κάνει θαύματα, κοντραριζόμενος με αντιπάλους που είχαν όχι μόνο μεγαλύτερα κορμιά από το δικό του αλλά είχαν και αλλαγές, την στιγμή που για εκείνον υπήρχε μόνο ο Κώστας!

Το κλαμπ δημιουργεί σταδιακά τη δική του παράδοση με καλούς παίκτες υπό τις οδηγίες του Τούρκου. Πέρσι ήταν ο Τζέριαν Γκραντ που μας ξετρέλανε όλους, φέτος δεν θα απορήσουμε αν την ίδια διαδρομή ακολουθήσει ο Ομέρ.

Ο τύπος βάζει τα χέρια του εξαιρετικά στην μπάλα, διεκδικεί ΟΛΑ τα ριμπάουντ, τελειώνει φάσεις είτε καρφώνοντας, είτε ρολάροντας στο κορμί του αντιπάλου, έχει και το σουτάκι από τα 6-7 μέτρα (αν και δεν το πολυχρησιμοποιεί).

Ο Γιουρτσεβέν είναι πίβοτ με καλή αθλητική βάση, δυνατό κορμί και κυρίως ένα εξαιρετικό οπλοστάσιο κινήσεων το οποίο του δίνει πλεονέκτημα στη προσωπική φάση.

Toυ αρέσει πολύ να πηγαίνει προς τα μέσα, πρόκειται για dynamic scoring σέντερ ο οποίος με την ευστοχία του μπορεί να “σπάσει” πιεστικές άμυνες και να φτάσει στο καλάθι. Καλός συμπληρωματικός πίβοτ!

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News

Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr